Cemaat yurdunda intihar eden Enes Kara'nın annesinden açıklama

Cemaat yurdunda intihar eden Enes Kara'nın annesinden açıklama
Cemaat yurdunda yaşadıklarını anlatarak intihar eden Enes Kara isimli gencin annesi yaşananlarla ilgili ilk kez konuştu. Anne Kara "Yobazlık ve gericilikle itham edildik. İnsaf sınırları aşılarak, katil olarak dahi itham edildik" dedi.

Fırat Üniversitesi Tıp Fakültesi öğrencisi Enes Kara'nın cemaat yurdunda intihar etmesi Türkiye'yi yasa boğdu. Enes Kara'nın annesi Hatice Kara, oğlunun ölümünün sonrasında açıklama yaptı.

AA'nın haberine göre anne Hatice Kara, yazılı açıklamasında, oğlu üstünden kamuoyu algısı yapılmaya çalışıldığını iddia etti.

Oğullarının acısını yaşayamadan farklı saldırılara uğradıklarını söyleyen Kara, "Yobazlık ve gericilikle itham edildik. İnsaf sınırları aşılarak, katil olarak dahi itham edildik.

Evladını kaybetmiş acılı bir aile nazarıyla muamele görmemiz icap ederken, siyasi malzeme konusu edildik" açıklamasında bulundu.

Ailenin avukatı Ömer Faruk Ceylan ise basın mensuplarına yaptığı açıklamada, Enes Kara'nın yaşadığı bunalım sonucunda intihar ettiğini söyledi.

Olayın her yönüyle araştırılacağını söyleyen Ceylan, "Enes Kara'yı alet ederek prim elde etmeye çalışanlara müsaade edilmeyecek. Halkı kin ve düşmanlığa tahrik ve aşağılama suçlarından gerekli hukuki süreç takip edilecek." ifadelerini kullandı.