Cemaat yurdunda intihar eden Enes Kara'nın babası hakkında suç duyurusu

Cemaat yurdunda intihar eden Enes Kara'nın babası hakkında suç duyurusu
Üniversite öğrencisi 20 yaşındaki Enes Kara'nın kaldığı cemaat yurdunda hayatını sonlandırmasının ardından, baba Mehmet Kara hakkında harekete geçildi.

Elazığ Fırat Üniversitesi Tıp Fakültesi 2. sınıf öğrencisi 20 yaşındaki Enes Kara, kaldığı cemaat yurdunda yaşadığı gelecek kaygısını ve ailesinin baskıları sebebiyle intiharının ardından Enes'in babası Mehmet Kara hakkında harekete geçildi. Halkların Kurtuluş Partisi (HKP) avukatları, Mehmet Kara hakkında, “İntihara Yönlendirme ve Çocuk Koruma Kanunu’na Aykırılık” suçlarını işlediğini ifade ederek Elazığ Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulundu. 

HKP avukatlarınca Başsavcılığa verilen dilekçede, baba Mehmet Kara hakkında soruşturma yürütülerek kamu davası açılması, Enes Kara’nın kardeşlerinin koruma altına alınması istendi.

“ASIL KATİL, MEHMET KARA’DIR”

HKP avukatı Doğan Zafer Çıngı yaptıkları suç duyurusuna ilişkin yaptığı açıklamada, asıl katilin Enes Kara'nın babası Mehmet Kara olduğunu belirterek, "Halkın Kurtuluş Partisi olarak geçtiğimiz gün Enes Kara cinayetini yargıya taşımış ve cinayetin sorumlularından olan İçişleri Bakanı, Nur Cemaati Yurdu Sorumluları, Elazığ Valisi ve Yurtlardan sorumlu Vali Yardımcısı hakkında suç duyurusunda bulunmuştuk. Ancak suç duyurumuzdan bu yana ortaya çıkan yeni haberlerde ve yeni delillerde gördüğümüz, Halkımızın da bize Twitter ve diğer sosyal medya platformlarından ilettiği üzere asıl katilin Enes Kara’nın babası olan Mehmet Kara olduğunu görmüş olduk ve bu ortaya çıkmış oldu." ifadelerini kullandı.