Bülent Ersoy'dan şemsiye olayı sonrasında ilk açıklama

Bülent Ersoy'dan şemsiye olayı sonrasında ilk açıklama
Anıtkabir ziyareti sırasında bir subayın şemsiye tuttuğu Bülent Ersoy'dan olayla ilgili ilk açıklama geldi. Ersoy "Adamdan böyle bir talebim olmadı zaten. Çünkü başımda şapkam vardı." ifadelerini kullandı.

Tekerlekli sandalye üstünde Anıtkabir'e giden ünlü sanatçı Bülent Ersoy'a bir subayın şemsiye tuttuğu görüntü, tepki toplamıştı. Bu görüntülerin sonrasında Milli Savunma Bakanlığı olayla alakalı inceleme başlatırken Anıtkabir Komutanı'nın da görev yerinin değiştirildiği iddia edildi. İddiaların merkezindeki Bülent Ersoy da mesele ile alakalı sessizliğini bozdu.

Bülent Ersoy'a yağmur altında gittiği Anıtkabir'de, üniformalı bir asker şemsiye tuttu. Alınan bilgiye göre, Milli Savunma Bakanlığı, söz hususu görüntüler ardından mesele ile alakalı inceleme başlattı.

Odatv'nin haberine göre; Anıtkabir Komutanı Hava Savunma Albay Hakan Osman Sert görevinden alındı. Albay Hakan Osman Sert, Anıtkabir Komutanlığı'ndan alınıp Hakkâri Yüksekova'ya atandı. Sert'in çevresine üzgün olduğunu belirttiği, tayin yapılmasının ardından emekliye ayrılmayı düşündüğünü söylediği iddia edildi.

Erol Köse'ye özel açıklamalarda bulunan Bülent Ersoy, "Sadece ve sadece Ata'ya duamı ettim. Mozalesinin başında saygı duruşunda bulundum. Kimse bana şemsiye versin, sandalye versin demedim. Sandalyeyi zaten kendim götürdüm. Komutanın ve garip asker çocuğun sürülmesi doğru şeyler mi? Şemsiye tutulmasına gerek de yoktu. Ben oraya gittiysem yağmur da olsa sel de olsa kar da yağsa ki yağıyordu zaten. Saygı duruşunda dururken şapkamı çıkardım. Adamdan böyle bir talebim olmadı zaten. Çünkü başımda şapkam vardı. Şapkam çıktığı zaman da yanımda ve arkamda görevli yoktu. Bir ara demek ki tutmuş. Bunda benim ne gibi dahlim olabilir. Ben istemesem görmesem de şemsiye tutmuşlar. Ne olacak ne var bunda?" ifadelerini kullandı.