Erdoğan'ın sözleri dikkat çekmişti: Öcalan'dan yeni bir mektup mu gelecek?

Erdoğan'ın sözleri dikkat çekmişti: Öcalan'dan yeni bir mektup mu gelecek?
AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, HDP'li Selahattin Demirtaş ve PKK Lideri Abdullah Öcalan ile ilgili konuşması dikkat çekmşti. Alınan bilgiye göre AKP'li bir yetkili, Öcalan'ın yeni bir mektup kaleme almasının gündeme gelebileceğini kaydetti.

AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın  TBMM'de partisinin grup toplantısında söylediği "Demirtaş en büyük hesabı Öcalan'a verecek" ifadeleri dikkat çekmişti. Erdoğan'ın bu sözlerinden sonra çarpıcı bir çıkış geldi.

DW Türkçe’den Gülsen Solaker’in aktardığına göre AKP’den bir yetkili, 2019 tarihindeki yerel seçimlerde olduğu gibi PKK Lideri Abdullah Öcalan’ın bir mektup kaleme almasının gündeme gelebileceğini kaydetti.

AKP’li yetkililer, Erdoğan’ın meclisteki grup toplantısında yaptığı bu açıklamayı "büyük ihtimalle önüne gelen istihbarat raporlarına dayanarak yaptığını" belirtti. Adının açıklanmasını istemeyen AKP’li yetkili, “Öcalan’ın çözüm sürecinde HDP’nin sorumlu davranmadığını düşündüğü ve sürecin bitmesinden Demirtaş’ı da sorumlu tuttuğu zaten bilinen bir şey. Muhtemelen Öcalan ile İmralı’da yapılan görüşmelerde bu konu yeniden gündeme gelmiş olabilir ve Sayın Cumhurbaşkanı da bu raporları okumuş olabilir.” diye konuştu.