AKP, Gelecek Partisi'nin kapısını çaldı: İttifak olalım mı?

AKP, Gelecek Partisi'nin kapısını çaldı: İttifak olalım mı?
Erken seçimin konuşulduğu Türkiye siyasetinde iktidar parti AKP'den bir arayış haberi geldi. Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Selçuk Özdağ, AKP'den bir kişinin, Gelecek Partisi'nin Cumhur İttifakı'na katılması için girişimlerde bulunduğunu ileri sürdü.

Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Selçuk Özdağ, erken seçimin kaçınılmaz olduğunu belirterek, AKP'ye yakın üst düzey bir kişinin kendisiyle görüşerek Gelecek Partisi'nin Cumhur İttifakı'na katılması için girişimlerde bulunduğunu aktardı.

Çiğdem Akdemir ile Söz Meclisi programında konuşan Gelecek Parti'li Özdağ gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. 

CUMHUR İTTİFAKI'NDA YENİ ARAYIŞLAR...

Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Selçuk Özdağ, anayasanın ilişkili maddeleri kapsamında AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın üçüncü kez cumhurbaşkanlığına aday olabilmesi için erken seçim olması gerektiğini aktardı. Özdağ, yaklaşan seçimler neticesinde Cumhur İttifakı'nda yeni arayışların ortaya çıktığını dile getirerek, çeşitli muhalefet partilerinin Cumhur İttifakı'na davet edilmesine yönelik girişimlerin olduğunu belirtti.

'ÖNEMLİ BİR İSİMLE BANA MESAJ GÖNDERDİLER'

Özdağ, AKP dışından üst düzey bir kişi tarafından görüşmek üzere davet teklifi geldiğini ve davet edilen yerde görüşmeye gittiğini kaydetti. Özdağ, görüşmede Gelecek Partisi'ne Cumhur İttifakı ile bir olma yönünde mesaj verildiğini belirtti.

Söz konusu 'davet' mesajının Erdoğan'ın talimatıyla gönderildiğini söyleyen Özdağ, kendisinin ve partisinin bu yöndeki girişimlere açık olmadığını söylediğini vurguladı.