Kamu bankasından kredi alanlar dikkat! Yeni uygulama devreye girdi

Kamu bankasından kredi alanlar dikkat! Yeni uygulama devreye girdi
Eski Ziraat Bankası Genel Müdür Yardımcısı Şenol Babuşçu, kamu bankalarından alınan krediler için bir hafta vadesiz hesapta bekleme zorunluluğu getirildiğini açıkladı.

Dolar kurunun 18 lira seviyesine gelmesi sonrasında hükümet yeni enstrumanını açıklamıştı. Buna göre TL mevduat hesaplarına kur koruması getirilerek, vatandaşın vadeli mevduatlarının döviz artışlarından olumsuz etkilenmemesi sağlanmıştı. Bu karar sonrasında dolar da 10 lira seviyelerine kadar gerilemişti.

Ancak doların yeniden 14 lira seviyelerine kadar çıkması sonrasında ekonomi yönetimi yeni enstrümanları devreye sokmaya başladı. Son olarak gelen bir haber adeta ekonominin ne durumda olduğunu gözler önüne serdi.

Eski Ziraat Bankası Genel Müdür Yardımcısı Şenol Babuşçu, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada kamu bankalarından çekilen kredilere 1 hafta vadesiz hesapta bekleme zorunluluğu getirildiğini açıkladı. 

Babuşçu'nun paylaşımı şu şekilde:

"Kamu bankalarında kredi kullanan müşteriler için kullandıkları kredileri vadesiz mevduat hesabında bir hafta tutma zorunluluğu uygulaması başladı."