Türkiye'nin gündemini sarsmıştı: Enes Kara haberlerine sansür

Türkiye'nin gündemini sarsmıştı: Enes Kara haberlerine sansür
Bir cemaat yurdunda kalan ve çektiği video ile cemaat yurdunda yaşadığı baskılardan söz eden Enes Kara'nın intiharına ilişkin haberlere erişim engeli geldi.

Enes Kara'nın bir cemaat yurdunda intihar etmesi Türkiye'nin gündemine oturdu. Kara'nın hayatına son vermeden çektiği videoda kaldığı cemaat yurdunda baskı altında olduğunu anlatması üzerine "Tarikat ve cemaatler kapatılsın" çağrıları yapıldı.

Sol'da yer alan habere göre, Sol'un, 'Cemaat ve tarikat yurtları kapatılmalı, gençlerimizin geleceği çalınmamalı' başlıklı yazısına, Enes Kara'nın babası Mehmet Kara'nın talebiyle erişim engeli geldi.

Öte yandan Birgün, Cumhuriyet, Onedio, t24, Halktv, Tele1 ve Sputnik gibi haber sitelerinde yer alan konuya ilişkin çeşitli haberlere de erişim engeli getirildi.

BABA MEHMET KARA İSTEDİ: ÖZEL HAYATIN GİZLİLİĞİ...

Mahkeme kararında konuya ilişkin yapılan başvuru dilekçesine yer verildi.

Dilekçede özetle "Mehmet Kara'nın oğlu Enes Kara'nın 10/01/2022 tarihinde intihar sonucu vefat ettiğini, Enes Kara'ya ait video görüntüleri ile birlikte ve bu videoya yönelik çeşitli basın yayın organlarında, haber sitelerinde ve sosyal medya platformlarında gerçek dışı ve hukuka aykırı yayınlar yapılarak, müvekkillerinin kişilik haklarına saldırıda bulunulduğunu, söz konusu videoların yayınlanmasının müvekkilinin acısını daha da arttırdığını, müvekkilinin ve ailesinin özel hayatının gizliliğini ihlal ve kişiliğine hakaret teşkil edecek fiillerle suç işlendiğini ve işlenmeye devam edildiğini, müvekkilinin bu yayınlara rızasının bulunmadığını, yayınlar nedeniyle toplumsal baskıya maruz kaldığını, yayınların devam etmesi halinde mağduriyetin de devam edeceğini, bazı haber sitelerinin sırf kendi ideolojik yaklaşımlarını desteklemeye yönelik yapmış oldukları bu yayınların, müvekkilinin ve ailesinin mağduriyetini arttırdığını, bu nedenlerle yapılan yayınların kişilik haklarına ağır saldırı niteliği taşıdığını" iddiası yer aldı.