Ceren Damar davasında 'iğrenç' savunma yapan sanık avukatına 10 yıllık hapis istemi!

Ceren Damar davasında 'iğrenç' savunma yapan sanık avukatına 10 yıllık hapis istemi!
Akademisyen Ceren Damar Şenel’in, Hasan İsmail Hikmet tarafından katledilmesine ilişkin davada, sanık avukatı Vahit Bıçak’ın duruşmalarda yaptığı savunma gündeme oturmuştu. Vahit Bıçak'ın tepki çeken diğer ifadelerinin üzerine, Bıçak hakkında ‘hakaret, kişinin hatırasına hakaret’ suçlarından 10 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı.

Akademisyen Ceren Damar’ı katleden öğrencisi Hasan İsmail Hikmet, ‘kişinin yerine getirdiği kamu görevi nedeniyle kasten öldürme’ suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırıldı. Ceren Damar davasında karar verilse de Türkiye’nin gündeminde sanık Hikmet'in avukatı Vahit Bıçak’ın ifadeleri vardı.

Bıçak'ın, “Sanık neler yapabilirdi de yapmadı; bunu açıklayacağım. Sanık elindeki silahla kantine girip birçok kişinin üzerine boşaltmamıştır. Boşaltabilirdi ama yapmadı. Odalarına gidip öğretim görevlilerini de taramamıştır” bu iğrenç sözleri gündeme damga vurdu.

Akademisyen Ceren Damar Şenel’in katledilmesine ilişkin davada, duruşmada Damar hakkında kullandığı sözleriyle tepki çeken sanık avukatı Vahit Bıçak hakkında ‘hakaret, kişinin hatırasına hakaret’ suçlarından 10 yıla kadar hapis talebiyle dava açıldı.

Çankaya Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nde Araştırma görevlisi olan Ceren Damar Şenel, sınavda kopya çekerken yakaladığı, hukuk fakültesi öğrencisi Hasan İsmail Hikmet tarafından 2 Ocak 2019 tarihinde tabancayla vurulduktan sonra 17 yerinden bıçaklanarak öldürülmüştü. 

Davada yargılama esnasında sanık avukatı Vahit Bıçak’ın yaptığı savunmalarda, kullandığı tartışmalı ifadeler sebebiyle Damar Ailesi, savcılığa suç duyurusunda bulundu.

Hürriyet'ten Mesut Hasan Benli'nin haberine göre; şikâyet üzerine Ankara Batı Cumhuriyet Başsavcılığı, soruşturma başlatarak Avukat Bıçak için Adalet Bakanlığı’ndan kovuşturma izni talep etti. Bakanlık, savcılığın talep ettiği izni verdi. Savcılık da Bıçak hakkında başlattığı soruşturmayı tamamlayarak, ‘hakaret, kişinin hatırasına hakaret’ suçlarından 10 yıla kadar hapis talebiyle Ankara Ağır Ceza Mahkemesi’nde dava açtı.

İddianamede, yapılan yargılamadan sonra Bıçak’ın ceza alması halinde “Bir kamu kurumunun veya kamu kurumu niteliğindeki meslek kuruluşunun iznine tabi bir meslek veya sanatı, kendi sorumluluğu altında serbest meslek erbabı veya tacir olarak icra etmekten yoksun bırakılır” hükmü uygulanarak belli hakları kullanmaktan yoksun bırakılması da istendi.