Meclis yine birbirine girdi! AKP ve CHP arasında kavga çıktı

Meclis yine birbirine girdi! AKP ve CHP arasında kavga çıktı
Meclis'te AKP ve CHP vekilleri arasında tartışma çıktı. Karşılıklı laf atışmalarının ardından iki parti vekilleri birbirlerinin üzerine yürüdü.

CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, AKP'li Kayseri Milletvekili İsmail Tamer'in CHP ve Türk Tabipleri Birliği ile ilgili yaptığı konuşmayı 'edebe aykırı' olarak yorumladı. Bu esnada AKP Amasya Milletvekili Hasan Çilez'in, "Kendinizle karıştırmayın" demesiyle birlikte gerginlik yaşandı.


Halkların Demokratik Partisi'nin " sağlık çalışanlarının yaşadığı sorunlar"a ilişkin verdiği araştırma önergesinin ele alınması bugün görüşüldü. HDP Iğdır Milletvekili Habip Eksik, sağlık çalışanlarının birçok sıkıntıyla karşı karşıya kaldıklarını belirterek, "Merkezi Hekim Randevu Sistemi'nin 5 dakikada bir muayene için randevu vermesi, sağlık alanlarındaki insanların itibarının değersizleştirilmesi, uzun nöbetler, çalışma koşullarının kötüleştirilmesi maalesef sağlıkta şiddeti gün geçtikçe artırıyor." diye konuştu.

İYİ Parti Eskişehir Milletvekili Arslan Kabukcuoğlu, tüm sağlık personelinin maddi durumunun acilen revize edilmesini istedi.

CHP Ankara Milletvekili Servet Ünsal ise 700 binin üzerinde doktor ve sağlık çalışanının atama beklediğini vurgulayarak, "Verilen sözler ortada ancak hiçbir şey yok. Yıllardır yöneticilerin yaptığı hekim düşmanlığı bitmiyor." ifadelerini kullandı.

AKP VE CHP ARASINDA TARTIŞMA

Kurul'da CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, AKP'li vekil Tamer'i ima ederek, "Siyasi etik ve edebe yakışmayan bir konuşmayı ibretle izledik." görüşünü savundu.

Bu esnada AKP Amasya Milletvekili Hasan Çilez'in, "Kendinizle karıştırmayın" demesiyle birlikte tartışma başladı.. Altay, Çilez'e, "Edepsizin dik alası, daniskası sensin, terbiyesiz herif. 'Kendinle karıştırma' ne demek?" karşılığını verdi. Karşılıklı sataşmalardan sonra AKP ve CHP milletvekilleri birbirlerinin üzerine yürüdü.

Meclis Başkanvekili Nimetullah Erdoğmuş, birleşime ara verdi. Tartışma bir süre verilen arada da devam etti.