Bir polis intiharı daha: Arabasında kendini vurdu

Bir polis intiharı daha: Arabasında kendini vurdu
Geçen yıllardan itibaren artan polis intiharları Meclis gündemine taşınmıştı. Bir acı haber de Çanakkale'den geldi. Polis memuru Engin Özkan, kendine ait aracın içinde yaşamına son verdi.

Geçen yıllardan itibaren neredeyse her gün polis intiharı haberleri Türkiye gündeminde yer alıyor. Polis intiharlarının yanı sıra intihar girişimleri de basına yansıyor.

Bir polis intiharı haberi de Çanakkale'den geldi. Çanakkale İl Emniyet Müdürlüğü Trafik Şube'de görevli polis memuru Engin Özkan, kendine ait araçta yaşamını sonlandırdı.

Alınan bilgiye göre Esenler Mahallesi'nde polis memuru Engin Özkan, silahını ateşlemesi sonucunda yaşamını yitirdi.

Çanakkale Yorum'da yer alan habere göre, iki çocuk babası polis memurunun neden intihar ettiği henüz bilinmiyor.

POLİS İNTİHARLARI

Geçen seneden itibaren polis intiharlarının artması Meclis gündemine de taşınmıştı. CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır, giderek artan polis intiharları ve bir günde yaşanan 4 polis intiharlarını meclis gündemine getirmişti.

Artan polis intiharlarına vurg yapan CHP’li Başarır, “Geçtiğimiz 27 Kasım günü ne yazık ki bir günde 4 polis memurumuzun intihar etmesi hepimizi üzüntüye boğmuştur. Polislerimiz, diğer kamu personellerinde olduğu gibi kendilerine iktidar tarafından söz verilen 3600 ek göstergeyi alamamışlardır. Yoğun çalışma şartları altında görev yapan siyasi, psikolojik ve ekonomik baskıya maruz kalan polislerimizin daha fazla intihar etmemesi için acilen gerekli önlemler alınmalıdır” demişti.

Ayrıca İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun polis intiharlarlarına ilişkin konuşmaması dikkat çekmişti.