Yeni Akit yine şaşırtmadı: Enes Kara okulu cemaatin imkanlarıyla kazandı

Yeni Akit yine şaşırtmadı: Enes Kara okulu cemaatin imkanlarıyla kazandı
Kaldığı 'Nur cemaati' yurdundaki baskılar ve gelecek kaygısı sebebiyle intihar eden Enes Kara'ya ilişkin Yeni Akit yazarı Ali Karahasanoğlu, Enes'in cemaat sayesinde Diş Hekimliği Fakültesi’ni kazandığını iddia etti.

'Yeni Akit' gazetesinin yazarı Ali Karahasanoğlu, ailesinin isteği üzerine kaldığı cemaat yurdundaki baskılar ve gelecek kaygısı sebebiyle yaşamını sonlandıran Enes Kara'yla ilgili "Enes ve Dilara.. İkisini de tartışabiliyor muyuz?" başlıklı bir yazı kaleme aldı. 

Enes Kara'nın Diş Hekimliği Fakültesi’ni kazanmak için, babası Mehmet Kara'nın da bağlı olduğu 'Nur cemaatinin' imkanlarından faydalandığını ima eden Karahasanoğlu, "Anne babasının bağlı olduğu dini grubun imkanları ile çalışıp, Diş Hekimliği Fakültesi’ni kazandı.." ifadelerini kullandı.

Bununla yetinmeyen Karahasanoğlu Enes'in intiharını okuduğu fakültedeki 'yozlaşmış' eğitime bağlayarak, "Fakültedeki yozlaşan eğitim sisteminin oluşturduğu boşluk ile.. Ölümü seçmiş ve hayatına son verdi.." diye yazdı.

ENES'İN BABASINI SAMİMİ BULDU, CEMAATİ SAVUNDU

Oğlu Enes Kara'nın hayatına son vermeden önce çektiği videoda kaldığı cemaat evinde baskıları anlatmasına rağmen baba Mehmet Kara, " 25 yıldır, oğlumun kaldığı evin yöneticisi olan cemaatteyim, kimseye zararlarını görmedim" diye bir açıklama yapmıştı. Bu talihsiz açıklamayı 'samimi' olarak değerlendiren Karahasanoğlu, cemaatleri savundu. Enes'in intiharının ardından cemaat yurtlarında yaşanan 'baskılar' gündeme alındı, ve cemaat yurtlarının kapatılması konuşulur oldu.