Metroda kadın yolculara bıçak çeken saldırgana istenen ceza belli oldu

Metroda kadın yolculara bıçak çeken saldırgana istenen ceza belli oldu
İstanbul'da Kadıköy Bostancı Metro İstasyonu'nda elinde ekmek bıçağıyla 3 kadına küfür eden ve saldırı girişiminde bulunan Emrah Yılmaz hakkında "silahla kasten yaralamaya teşebbüs", "basit yaralama", "hakaret", "halk arasında korku ve panik yaratmak amacıyla silahla tehdit" ve "zincirleme şekilde silahla tehdit" suçlarından 18 yıl 3 aya kadar hapis istemiyle iddianame hazırlandı.

Geçtiğimiz Kasım ayında Kadıköy Bostancı Metro İstasyonu'nda, akşam saatlerinde elinde ekmek bıçağıyla 3 kadına küfür ederek saldırı girişiminde bulunan Emrah Yılmaz, görüntülerin sosyal medyada dolaşıma girmesiyle büyük tepkilere neden olmuş, ve kimliği tespit edilip tutuklanmıştı. Saldırgan erkeğin 23 ayrı suç kaydı bulunan bir torbacı olduğu öğrenildi.

KADININ ÜZERİNE BIÇAKLA YÜRÜMÜŞTÜ

Polis ekipleri, metroda bıçaklı saldırıya maruz kalan kadınlarla görüştü. Emniyet kaynaklarından edinilen bilgiye göre saldırganın metroda maskesi tam takılı olmayan Azize N.K.'yi "maskeni tak" diyerek uyardığı, fakat cilt hastalığı olan kadının "Yüzümde yara var" dediği, ancak saldırganın aldığı yanıt sonrası kadına hakaret etmeye başladığı, durum üzerine metroda olan Nilgün M.D.'nin saldırgana tepki gösterdiği, saldırganın bu kez, 51 yaşındaki kadın ve kızı Senanur Damgacı’nın üzerine bıçakla yürüdüğü tespit edildi.

23 AYRI SABIKA

Küfürler savurarak kadının üzerine yürüyüp daha sonra metrodan inerek uzaklaşan ve polisin kamera kaydı incelemesiyle yakaladığı öğrenilen saldırgan emniyetteki işlemlerinden sonra adliyeye sevk edildi. Yapılan sabıka sorgulamasında uyuşturucu satıcılığından kullanıcılığa, yaralamadan kişiyi hürriyetinden yoksun bırakma ve tehdide kadar değişik suçlardan 23 ayrı sabıkası olduğu tespit edildi.

18 YIL 3 AY HAPİS İSTEMİ

T24'te yer alan habere göre, kadınlara elinde bıçakla tehditler ve küfürler savuran saldırgan Emrah Yılmaz (32) için, 5 ayrı suçtan 18 yıl 3 aya kadar hapis cezası istemiyle iddianame düzenlendi.