Suudi Arabistan’dan gecikmiş karar! İlk kez bir tacizcinin adını ifşa ettiler

Suudi Arabistan’dan gecikmiş karar! İlk kez bir tacizcinin adını ifşa ettiler
Suudi Arabistan’da mahkeme, 2018'de düzenlenen bir yasa ile ilk kez bir kadına cinsel tacizde bulunan kişinin adını duyurdu.

Suudi Arabistan’ın Medine kentinde ikamet eden bir şahıs, müstehcen sözler söyleyerek taciz ettiği kadının şikayetçi olmasından sonra tutuklandı. Medine mahkemesi, cinsel tacizde bulunan adamın adının ve cezasının ifşa edilmesine karar verdi. Mahkemece 8 ay hapis ve bin 330 dolar para cezası verilen şahısın adının ise Yaser el Arawi olduğu öğrenildi.

Suudi Arabistan’da geçtiğimiz sene alınan yasa ile tacizcilerin adları ile aldıkları cezaların açıklanmasına karar verildi. Yapılan değişiklik Körfez Krallığı’nda pek çok Suudi vatandaş tarafından memnuniyetle karşılanırken, alınan yeni kararın gecikmiş bir adım olduğu ifade edildi.

2018 senesinde yürürlüğe alınan bir başka yasayla birlikte Suudi Arabistan’da, cinsel tacizden yargılanarak suçlu bulunanlara 2 yıl hapis ve 27 bin dolar para cezası veriliyor. İşlenen suçun tekrarlanması halinde ise suçlular 5 yıl hapis ve 80 bin Dolar para cezası alıyor. (İHA)