Almanya, Madenci tekmeleyen Yusuf Yerkel'i kabul etmedi

Almanya, Madenci tekmeleyen Yusuf Yerkel'i kabul etmedi
Soma'da polislerin yere yatırdığı madenciyi tekmeleyen fotoğrafıyla akıllara kazınan Yusuf Yerkel'in Frankfurt'a Ticari Ateşe olarak atanmasına Almanya'dan tepki çığ gbi büyüyor. Alınan son bilgiye göre Almanya'nın Yerkel'e akredite vermediği öğrenildi.

Manisa Soma'da 301 işçinin yaşamını yitirdiği maden kazasından sonra eylem yapan işçiye tekme atan, daha sonra 'Ayağım incindi' diyerek rapor alan dönemin başbakanı Tayyip  Erdoğan’ın “Özel Kalem Müdür Yardımcısı” Yusuf Yerkel’in 6 bin euro (93 bin TL) maaşla Frankfurt Başkonsolosluğu’na Ticari Ateşe olarak atanmasına tepkiler çığ gibi büyüyor.

Sözcü'nün haberine göre, tekmeci Yusuf Yerkel, Frankfurt'ta yer bakarken, Almanlardan henüz akredite verilmediği, kendisinin de “vize istenmeyen pasaportla” Frankfurt'ta bulunduğu ifade edildi.

Ayrıca Yerkel'e akreditenin verilip verilmeyeceği henüz bilinmiyor. Hizmet pasaportunun kullanılabilmesi için Türkiye'nin bunu hazırlaması, Almanya'nın da bunu onaylaması gerektiği bilgisine ulaşıldı.

TÜRK TOPLUMU, SENDİKA VE PARTİLER TEPKİLİ

Almanya Türk Toplumu (TGD), “Böyle liyakatsız atamayı birçok sağduyu sahibi vicdanlı kurum, kuruluş ve insanlar gibi bizlerin de kabul etmesi ve sineye çekmesi mümkün değil” ifadelerini kullandı.

Sosyal Demokrat Parti, “Hiç de hoş gelmedi. Atamayı hoş görmüyoruz” yorumunu yaptı.

Sol Parti'den Saadet Sönmez, “Yerde yatan savunmasız işçiyi tekmeleyen birinin Türkiye Başkonsolosluğu'nda Ticaret Ataşesi olmaması gerekir. Bu kişi, Hessen'deki Türk toplumunu temsil edemez” dİye konuştu.