Faşistler İtalya'da gövde gösterisi yaptı: Nazi bayraklı tabut, ortalığı karıştırdı

Faşistler İtalya'da gövde gösterisi yaptı: Nazi bayraklı tabut, ortalığı karıştırdı
Başkent Roma'da faşist Forza Nuova partisinden bir üyenin cenazesinde tabut Nazi bayrağına sarıldı. Bununla birlikte cenazeye katılanların Nazi selamı vermesi tepkilere neden oldu.

İtalya'nın başkenti Roma'da faşist Forza Nuova partisinin bir üyesinin tabutuna kilisenin önünde Nazi bayrağı sarılması ve cenazeye katılanların Nazi selamı vermesi tepkilere neden oldu. Yahudi cemaati ve Katolik Kilisesi'nden olaya kınama geldi. Ayrıca polis ekipleri de nefret suçu işlenip işlenmediği konusunda soruşturma başlattı.

Duvar'da yer alan habere göre, başkent Roma'nın merkezindeki Santa Lucia Kilisesi'nde yapılan cenazede yaşanan bu olay sosyal medyanın hedefi oldu. İtalyan basınında haberine, 44 yaşında hayatını kaybeden Alessia Augello'nun Santa Lucia Kilisesi'ndeki cenaze töreninin çıkışında, faşist Forza Nuova'nın yaklaşık 20 üyesi tabutu gamalı haç bulunan Nazi bayrağına sardı ve cenazeyi Nazi selamıyla uğurladı.

'İDEOLOJİK BİR SÖMÜRÜ'

Katolik Kilisesi Roma Piskoposluğu, görüntülerin sosyal medyada gündem olmasıyla olayı sert bir dille kınadı. Yapılan açıklamada, cenazeyi yöneten din görevlilerinin kilisenin dışında yaşanan bu olayla bir ilgisi olmadığı belirtilirken, Nazi bayrağı için 'Hıristiyanlıkla bağdaştırılamayacak korkunç bir simge' yorumunda bulunuldu. Kilise, olayı 'ideolojik ve şiddet içerikli bir sömürü' olarak niteledi, kendileri için kabul edilemez olduğunu vurguladı.

YAHUDİ CEMAATİ: KABUL EDİLEMEZ

Roma'daki Yahudi cemaatinden yapılan açıklamada da ise, 2. Dünya Savaşı'ndan ve İtalya'daki faşist diktatörlüğün çöküşünden yaklaşık 70 yıl sonra bu tür olayların hala yaşanıyor oluşunu kınandı.Yahudi cemaati, "Gamalı haçlı bir bayrağın bu devirde kamuoyu önünde, özellikle de Yahudilerin Naziler ve faşist işbirlikçileri tarafından sınırdışı edilmesine sahne olmuş bir şehirde sergilenmesi kabul edilemez" denildi. Yahudi cemaati, bu olayın bir kilisenin önünde yaşanmasının 'özellikle korkunç' olduğunu dile getirdi.