Konyaspor Ahmet Çalık'a vefasını gösterdi! Kimse o formayı giymeyecek

Konyaspor Ahmet Çalık'a vefasını gösterdi! Kimse o formayı giymeyecek
Konyaspor, geçirdiği trafik kazası sonrası hayatını kaybeden Ahmet Çalık'ın 6 numaralı formasını emekli ettiğini açıkladı.

Süper Lig'de Konyaspor'da oynayan başarılı futbolcu Ahmet Çalık'tan alınan acı haber bütün Türkiye'yi sarstı. Galatasaray'da da oynayan ve Sarı-Kırmızılı taraftarların da çok sevdiği futbolculardan biri olan Ahmet Çalık'la ilgili binlerce taziye mesajı yayınlandı.

Otomobilinde tek başına olduğu belirlenen Ahmet Çalık'ın Niğde- Ankara yolunda direksiyonunun hakimiyetini yitirmesinin ardından kaza yaptığı ve otomobilin içerisinde sağ çıkarılamadığı haberi gelmişti. Konyaspor'dan bu olay ardından anlamlı bir adım geldi.

Konyaspor kulübü yaşanan olayın şokunu henüz üzerinden atamazken yaptığı paylaşımda Ahmet Çalık'ın giydiği 6 numarayı ömür boyu emekli ettiğini duyurdu. Bugünden sonra Konyaspor'da 6 numaralı forma bundan sonra hiçbir futbolcuya verilmeyecek. Bu karar ardından sosyal medyada taraftarlar Konyaspor'a teşekkür mesajları yolladı.

CENAZESİ ELMADAĞ'DA DEFNEDİLDİ

Trafik kazasında yaşamını yitiren milli oyuncu Ahmet Çalık için Elmadağ Sungur Camisi'nde ikindi vakti cenaze namazı eda edildi. Çalık'ın cenazesi daha sonra Elmadağ Mezarlığı'ndaki aile kabristanında defnedildi.

Cenazenin sonrasında basın mensuplarına açıklamalar yapan İttifak Holding Konyaspor Teknik Direktörü İlhan Palut, futbol camiasının büyük yas içerisinde olduğunu belirtti. Palut, "Bugün izin günümüzdü. Salgından dolayı kulüpte toplanmak istemedik. Ahmet işlerini düzenlemek için Ankara'ya gidiyordu. Yolda böyle bir kaza geçirdi. Allah rahmet eylesin. Çok üzgünüz. Konuşacak durumda değiliz. Allah ailesine ve bizlere sabırlar versin." ifadelerini kullandı.