Avukat Dilara Yıldız’ı katleden saldırganın ifadesi ortaya çıktı

Avukat Dilara Yıldız’ı katleden saldırganın ifadesi ortaya çıktı
İstanbul Tuzla'da avukat Dilara Yıldız'ı tabancayla vurarak katlettikten sonra yakalanan şüpheli erkek Oktay Dönmez (29) adliyeye sevk edildi. Avukat Yıldız'ın Oktay Dönmez hakkında uzaklaştırma kararı aldırdığı tespit edilirken, Dönmez'in emniyetteki ifadesi de ortaya çıktı.

Tuzla Cami Mahallesi’nde meydana gelen olayda Avukat Dilara Yıldız, eski nişanlısı Oktay Dönmez tarafından silahla vurularak katletildi.

Gözaltına alınan Dönmez, Asayiş Şube Müdürlüğüne getirilirken, Dönmez’in 2017 yılında ‘Uzman Çavuş’ olarak göreve başladığı 2021'de ise sözleşme yenilemeyerek görevinden ayrıldığı öğrenildi.

CİNAYETLE İLGİLİ YENİ DETAYLAR ORTAYA ÇIKTI

Polisin çalışması sonucunda ikilinin Oktay Dönmez’in bir davasına bakacak avukat aradığı esnada tanıştığı tespit öğrenildi. İkili arasında kısa sürede duygusal yakınlaşma yaşanfığı ve kısa süre sonra aile arasında nişanlandıkları bilidirildi. Fakat daha sonra Dilara Yıldız ile Oktay Dönmez’in aralanın bozulduğu ve ayrılık kararı aldığı ortaya çıktı. Yıldız’ın Oktay Dönmez hakkında uzaklaştırma kararı aldırdığı tespit edildi.

ARKADAŞINA MESAJ ATIP YARDIM İSTEMİŞ

Oktay Dönmez’in kendisine zarar vereceğini tahmin eden Dilara Yıldız’ın kız arkadaşı E.K.’ya mesaj atarak  “Bana zarar verecek. Silahı var. Biz ciğerciye gidiyoruz. Yardım edin” ortaya çıktı. Daha sonra kendimi iyi hissetmiyorum diyerek Oktay Dönmez’i dışarı çıkmaya ikna eden Dilara Yıldız’ın yolda karnının acıktığı söyleyerek her zaman gittikleri ciğerciye gitmelerini sağladığı öğrenildi.

MASADA 4 KİŞİ OTURUYORLARMIŞ

Gittikleri ciğercide bir müddet oturan ikilinin yanına bir süre sonra mesaj attığı kız arkadaşının eşi Ş.K. ile onun arkadaşları A.G. ve S.G. geldi. Ş.K. yan masada otururken A.G. ve S.G. ikilinin oturduğu masaya geçti. Gelen kişilerin Oktay Dönmez’i bir zarar vermemesi için ikna etmeye çalıştıkları esnada kapıda genç kadını arayan polis ekibini gören Oktay Dönmez’in “Bana kumpas mı kurdunuz?” diye bağırarak silahını çıkardığı ve Yıldız’ın başına bir el göğsüne 2 el olmak üzere 3 el ateş ettiği öğrenildi.

İFADESİ ORTAYA ÇIKTI

Oktay Dönmez’in ifadesinde şuifadelere yer verdiği öğrenildi;

“1 yıl önce avukat ararken tanıştık. Aramızda duygusal yakınlaşma oldu. Nişanlandık. Ancak daha aramız bozuldu. Nişan bozulduktan sonra harcama yaptığım 150 bin lira için aramızda tartışma çıkmıştı. Bu yüzden aramızda kavgalar yaşanıyordu. En son görüştüğümüzde bana evine gitmemi ve beklememi istedi. Bunun üzerine eve gittim. Çilingirle kapıyı açtırdım. Evde kalıp onu beklemeye başladım. Geldiğinde aramızda yine tartışma çıktı. Kendini kötü hissettiğini söyleyince dışarı çıktık. Yolda daha iyi olduğunu söyleyince yemek yemeye karar verdik. Lokantaya gittiğimizde bizim yanımıza kız arkadaşının eşi ve arkadaşları geldi. Konuştuk. Onlara bizim kendi aramızda bir mesele olduğunu söylerken, kapıda polis arabasını görünce kendimi kaybettim”