Milletvekili Barış Atay'a saldırı davasında karar çıktı

Milletvekili Barış Atay'a saldırı davasında karar çıktı
TİP Milletvekili Barış Atay'a saldırı davasında tutuksuz yargılanan 5 kişiden 4'üne hapis cezası, bir kişi hakkında ise beraat kararı verildi.

İstanbul Kadıköy'de geçtiğimiz yıl saldırıya uğrayan Türkiye İşçi Partisi Milletvekili Barış Atay Mengüllüoğlu ile ilgili davada karar çıktı.  

Anadolu 46. Asliye Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya sanık avukatları ve müşteki Barış Atay'ın  avukatları Şerif Özgür Urfa, Zübeyde Arslan ve Ahmet Ekim katıldı. 

Sanık avukatları müvekkillerinin milletvekili Barış Atay Mengüoğlu'nun siyasi kimliğinden haberleri olmadıklarını, söz konusu eylemin müştekinin kamu görevi sebebiyle gerçekleşmediğini ileri sürdü. Sanık avukatı, müvekkillerine verilecek olası cezanın ertelenmesini istedi.

Davayı karara bağlayan mahkeme, sanık Ömürcan Polat'ın aynı mekanda oldukları Barış Atay'ı tanıyıp politik tutum ve tavrını sevmediği için diğer sanıklar Hasan Çağrı Çalışkan, Çağlar Baş ve İnan Emekçi ile takip ettiklerini ifade etti.

Kararda sanıkların grup halinde Barış Atay'a arkadan saldırdıkları ve yere düşürüp vurmaya devam ettikleri aktarıldı.

Ömürcan Polat, 'Kamu görevlisine hakaret' ve 'Kamu görevlisini görevinden ötürü kasten yaralama' suçlarından toplamda 1 yıl 11 ay hapis cezası aldı.

Çağrı Hasan Çalışkan, Çağlar Baş ve İnan Ekmekçi, 'kamu görevlisini görevinden ötürü kasten yaralama" suçundan 9'ar ay hapis cezasını çarptırılırken, söz konusu saldırının planlı yapıldığı vurgulanan kararda verilen cezalarda iyi hal indirimi veya ceza ertelenmesi olmadı.

Mahkeme, Osman Avşar'ın ise beraatine karar verdi. 

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede Kadıköy'de TİP vekili Barış Atay Mengüllüoğlu'na 31 Ağustos 2020 tarihinde saldırdığı iddia edilen Ömür Canpolat hakkında "Kamu görevlisini kasten yaralama" ve "Kamu görevlisine alenen hakaret etmek" suçlarından 1 yıl 8 aydan 3 yıl 10 aya kadar hapis cezasıyla cezalandırılması isteniyordu.

İddianamede diğer sanıklar Çağrı Hasan Çalışkan ile Çağlar Baş'ın sonradan kimlikleri belirlenen İhsan Emekçi ve Osman Avşar'ın da "Kamu görevlisini yaralama" suçundan 1.5 yıla kadar hapis cezası istemiyle cezalandırılması talep ediliyordu. (DHA)