Cübbeli Ahmet Hoca'dan domuz kalbi nakli fetvası

Cübbeli Ahmet Hoca'dan domuz kalbi nakli fetvası
Cübbeli Ahmet Hoca, ABD'de bir kişiye domuz kalbi nakledilmesiyle ilgili açıklamalarda bulundu. Domuzun kılının dahi caiz olmadığını belirten Cübbeli, "Başka alternatif yoksa mecburi olarak kullanılabilir" dedi.

ABD’deki Maryland Üniversitesi Tıp Merkezi'nde görev yapan doktorlar, kalp hastalığı olan kişiye domuz kalbi nakletti.

Alınan özel izinle gerçekleştirilen ameliyat toplamda 7 saat devam etti. Nakil yapılan 57 yaşındaki David Bennett'ın de sağlık durumunun iyi olduğu kaydedildi.

David Bennett'in ameliyattan bir gün evvel, "Ya ölecektim ya da bu ameliyatı olacaktım. Bu benim son şansımdı" dediği belirtildi.

CÜBBELİ AHMET'TEN YORUM

‘Cübbeli Ahmet Hoca’ olarak bilinen Ahmet Mahmut Ünlü, ABD’de yapılan domuz kalbi nakliyle ilgili konuştu.

Odatv’ye açıklamalarda bulunan ‘Cübbeli Ahmet Hoca’ “Domuz pisliğin ta kendisidir. Tüyünü dahi kullanmak Kuran’da caiz değildir” açıklamasını yaptı.

Cübbeli Ahmet, “Eğer başka bir alternatif varsa ve kullanılmıyorsa caiz değildir. Başka alternatif yoksa mecburi olarak kullanılabilir” ifadelerini kullandı.

Bu olayda ismi geçen vatandaşın başka alternatifi olmadan organı kabul etmesi istisnadır ifadelerini kullanan Ünlü, “Bu durum hayat memat meselesidir. Estetik kaygı olmadığı için kabul edilebilir” yorumunu yaptı.