'515 Haşimi'lere operasyon! 20 kişi yakalandı

'515 Haşimi'lere operasyon! 20 kişi yakalandı
Adana'da ellerinde döner bıçakları ve sopalarla gezen kendilerini Haşimi Arap milliyetçileri olarak tanıtan ve 515 sembolünü kullanan 20 Suriyeli gözaltına alındı.

Sosyal medyada paylaşılan bir görüntü gündeme damga vurmuştu. Görüntülerde bir grup Suriyelinin elinde döner bıçakları ve sopalarla sokakta gezdikleri görülmüştü. Şüphelilerin, Suriye’de Arap milliyetçiliğini savunan 5 farklı aşiretin üyelerinden meydana gelen ve kendilerini '515 Haşimi' olarak tanıtan grupta olduğu meydana çıktı. Adana Seyhan'da kaydedilen görüntülerin ardından harekete geçen polis birimleri kimliği tespit edilen 20 kişiyi gözaltına alındı. Haklarında işlem gerçekleştirilen Suriyeliler, sınır dışı edilmek için İl Göç İdaresi Müdürlüğü’ne gönderildi.

Seyhan ilçesi 19 Mayıs Mahallesi’nde Suriyeli bir grubun sokakta, ellerinde döner bıçakları ve sopalarla dolaştığı görüntüler, gene Suriyeli bir kişi tarafından sosyal medyada yayınlandı. Görüntülerin paylaşılmasının sonrasında olayla alakalı haklarında soruşturma açılan şüphelilerin belirlenmesi için uğraşan polis, eşkalleri tespit edilen 20 kişiyi gözaltına aldı.

Olayla alakalı çalışmada şüphelilerin, Suriye’de Arap milliyetçiliğini savunan 5 farklı aşiretin üyelerinden meydana gelen ve kendilerini '515 Haşimi' olarak tanıtan grupta olduğu, aralarında uzun süredir fikir anlaşmazlığı olduğu tespit edildi. Bazılarının otomobillerine yazdığı 515 sayısının da Arap Haşimiler Devleti'nin sembolü olduğu belirlenirken, gözaltına alınan 20 Suriyeli de haklarında yapılan işlemlerin sonrasında sınır dışı edilmek amacıyla İl Göç İdaresi Müdürlüğü’ne gönderildi.