Çocuk istismarı görüntüleri paylaşıldı: 41 zanlı yakalandı

Çocuk istismarı görüntüleri paylaşıldı: 41 zanlı yakalandı
İstanbul merkezli 23 ilde düzenlenen eş zamanlı operasyonlarda, sosyal medya üzerinden çocuk istismarı videoları paylaştıkları iddiasıyla 41 şüpheli gözaltına alındı. Gözaltına alınan şüpheliler arasında doktor, polis ve uzman erbaşın da bulunduğu belirtildi.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında, sosyal medya platformları üzerinde çocuklara cinsel istismar görüntüsü paylaştıkları ifade edilen 46 şüpheli hakkında gözaltı kararı verildi.

Cumhuriyet'te yer alan habere göre, İstanbul Emniyet Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, 44 şüphelinin yakalanmasına yönelik İstanbul merkezli 23 ilde eş zamanlı operasyon düzenleyerek, aralarında doktor, polis, sözleşmeli er adayı ve uzman erbaşın da bulunduğu zanlılardan 41'i kişiyi gözaltına aldı.

Operasyon kapsamında yapılan aramalarda telefon, bilgisayar ve diğer dijital malzemelere el konuldu.

Zanlılardan 2'sinin daha önceki benzer bir soruşturma kapsamında tutuklu olduğu öğrenildi. Gözaltına alınan 41 şüphelinin emniyetteki işlemleri devam ederken, firari 2 kişinin yakalanması çalışmaları sürüyor.