İzmir'de Kolpaçino kumarhanesine baskın: İçerisi şampiyonlar ligi

İzmir'de Kolpaçino kumarhanesine baskın: İçerisi şampiyonlar ligi
İzmir'de polis ekipleri 'Kolpaçino' temalı kumarhaneye baskın yaptı. Baskında çok sayıda kişi gözaltına alınırken mekandaki Kolpaçino replikleri dikkat çekti.

İzmir İl Jandarma Komutanlığı ekipleri tarafından yapılan çalışmalar çerçevesinde, Kiraz İlçesi Arkacılar Mahallesinde işletmeciliğini I.A.'nın yaptığı kıraathane ve Bornova Ilçesi Egemenlik Mahallesinde işletmeciliğini N.A. ve U.C.'nin yaptığı kahvehanede kumar (tombala) oynatıldığı bilgisi ardından harekete geçildi. İlgili Cumhuriyet Başsavcılıklarının emirleri çerçevesinde, İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri tarafından 7 ve 10 Aralık tarihlerinde yapılan operasyonlarda 61 kişi kumar (tombala) oynarken suçüstü yakalandı.

Kumar oynarken suçüstü yakalanan 61 kişiye toplam 110 bin 959 lira idari para cezası kesilirken; işletme kapatıldı. Öte yandan kumar oynamak için kullanılan materyallere el konulurken kahvehane işletmecileri İ.A., N.A. ve U.C. hakkında "Kumar Oynamak İçin Yer ve İmkan Sağlamak" suçundan işlem yapıldı.

Ayrıca, operasyon yapılan adreslerden birinde fenomen sinema filmi "Kolpaçino"ya atıf yapılması dikkatlerden kaçmadı. Üstünde filmde kullanılan bir replik olan, "İçerisi Şampiyonlar Ligi gibi" yazılı pankart gözden kaçmazken aynı yere daha önce de kumar baskını yapılmış, işletme sahibi ve yakalananlara para cezası verilmişti.