Belediyeden yeni karar: Aşı olmayana ruhsat verilmeyecek

Belediyeden yeni karar: Aşı olmayana ruhsat verilmeyecek
Kocaeli'nin Karamürsel ilçesinde belediye, iş yeri açma ve yenileme ruhsatı için aşı olma zorunluluğu getirdi. Buna göre, kişiler, Sağlık Bakanlığı'nca oluşturulan zorunlu aşı takvimine uymak zorunda olacak. Aşı takvime uymayıp, aşı olmayanlara ruhsat verilmeyecek.

Karamürsel Belediyesi Meclisi'nde alınan kararla, iş yeri açma ve yenileme ruhsatı için, 2022 senesi itibarıyla aşı zorunluluğu aranacak. İş yeri açma ve yenileme ruhsatı almak isteyen kişilerin  Sağlık Bakanlığı tarafından oluşturulan zorunlu aşı takvimine uymuş olmaları gerekecek. Uymayan kişilere  ruhsat verilmeyecek.

Karar esnaflar tarafından memnuniyetle karşılanırken konuya ilişkin konuşan eczacı Ferit Doğan Urcan, "Sadece aşı kartı alıp da iş yeri açma değil; iş yerine girecek insanların da hatta içeride çalışanların da bu konuda daha duyarlı olması gerekiyor" ifadelerini kullandı.

"KARARI DESTEKLİYORUZ"

Telefon dükkanı sahibi Şuayip Şahin de alınan kararı desteklediğini ve uygulamayı yerinde nulduğunu ifade etti. Belediye Meclisinin aldığı koronavirüs tedbir kararına uyulması gerektiğini vurgulayan esnaf Murat Korkmaz ise "Toplum içine karışacağız. Dolayısıyla aşı olmadan ruhsat almamamız gerekiyordu. Bence mantıklı, topluma karışacaksak bu tür tedbirlere dikkat etmemiz gerekiyordu" diye konuştu.

"BULAŞ RİSKİMİZ YÜKSEK"

Esnaf arasında da bulaş riskinin yüksek olduğunu ifade eden Salih Korkmaz da belediyenin aldığı kararı desteklediğini dile getirdi.