Hyundai'nin ucuz modeli Santro Türkiye'ye geliyor? Peki fiyatı ne olacak?

Hyundai'nin ucuz modeli Santro Türkiye'ye geliyor? Peki fiyatı ne olacak?
Türkiye'de araç fiyatlarının son zamanlarda yükselmesinin sonrasında Hyundai'den flaş bir adım geliyor. Hyundai, Hindistan için ürettiği ucuz modeli Santro'yu Türkiye'de de satışa sunacak. Aracın fiyatının 150 bin lira civarında olacağı iddia ediliyor.

F5 Haber'in haberine göre, Türkiye'de de önemli sayıda müşterisi olan Hyundai, çok önemli bir projeyi gerçekleştiriyor. Güney Koreli üretici büyük bir sıkıntı olmazsa Hindistan için ürettiği uygun fiyatlı aracını Türkiye'de satışa çıkarmak istiyor.

Otomobilin sektöründe dengeleri değiştireceğini iddia ediliyor. Geride bıraktığımız seneye dek 200 bin TL altına satılan 2. el otomobiller dahi şimdilerde 500 bin TL’nin üstünde satılıyor.

Sıfır araçlara baktığımızda ise en ucuz seçeneklerin bile 260 bin TL ve civarında fiyatlardan başladığını görüyoruz. Peki bu fiyatlarının aşağı düşme olasılığı ne? Sektörden alınan bilgilere göre fiyatların düşmesi mümkün görünmüyor.

Keza kurlarda meydana gelen düşüşlere karşın araç fiyatları halen istenen seviyelere düşmedi. Keza bu manada araç fiyatlarının düşmesi için tek bir seçenek kalıyor.

HYUNDAI'DEN DEV ADIM

Bu seçenek de otomobil üreticilerinin daha ucuz modellerini ülkemizde satışa çıkartması. Sızdırılan raporlara göre bu hususta ilk hamleyi Hyundai yapacak. Hyundai Asya pazarındaki en ucuz modeli Santro için harekete geçti.

Hyundai Santro normalde Asya pazarında, özellikle de Hindistan’da çok satan araçlardan. Bu sebeple Santro’nun bu manada ülkemizdeki fiyatlar için ilaç olacağı iddia ediliyor. Hyundai’nin Türkiye’de de satışa çıkaracağı öne sürülen modeli Santro, kısmen de olsa i10’u hatırlatan bir model.

1.1 MPI motor ile satılan araç 5 ileri manuel vitesle geliyor. Benzinli motoru ile tatminkar bir performans sergileyen Hyundai Santro, Hindistan’da vergiler dahil 87 bin TL’ye satışta. Peki bu modelin Türkiye’deki satış fiyatı ne olacak? ÖTV ve KDV hesaba katıldığı zaman karşımıza 150 bin TL civarında bir etiket fiyatı çıkabilir.