Bakan Yardımcısı Zaman, 'kur korumalı mevduat'ı Meclis'te sundu: Dua edin tutsun

Bakan Yardımcısı Zaman, 'kur korumalı mevduat'ı Meclis'te sundu: Dua edin tutsun
Kur korumalı mevduat hesaplarını TBMM’de anlatan Hazine ve Maliye Bakan Yardımcısı Zaman, ‘‘Dua edin tutsun” yorumunu yaptı. CHP’li Arı, “Duayı siz edin” diye yanıtlarken, HDP’li Paylan ise hükümetin teklifini utanç verici olarak yorumladı.

AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açıkladığı 'Kur korumalı mevduat' modelini Meclis'te sunan Hazine ve Maliye Bakan Yardımcısı Murat Zaman, 'Dua edin tutsun' diye konuştu.

Hazine ve Maliye Bakan Yardımcısı Zaman, ‘‘Bizim gibi gelişmekte olan ülkelerdeki fiyat istikrarının en büyük tehdidi dövizdir. Hani, dua edin de bu ürün gerçekten tutsun, oynaklık azalsın” değerlendirmesinde bulundu.

Kur korumalı mevduata yasal altyapı sağlayan düzenleme TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda kabul edildi. Ayrıca Hazine ve Maliye Bakan Yardımcısı Murat Zaman, “Gelişmekte olan bir ülke için döviz kurunun çok önemi yoktur” ifadesini kullandı.

Düzenlemeyi anlatan Hazine ve Maliye Bakan Yardımcısı Murat Zaman, konuya ilişkin olarak milletvekillerinin sorularını cevaplarken tartışmalı ifadeler kullandı.

BirGün'ünde yer alan habere göre ‘‘Gelişmekte olan ülke olarak, Türkiye için en büyük problem kurlardaki oynaklık’’ diyen Bakan Yardımcısı Zaman, yeni hesap türü için, ‘‘Bu üründe amacımız oynaklığı yok etmek. Oynaklığı nasıl yok edeceğiz? Şimdi, burada biraz da finansal davranış psikolojisi devreye giriyor. Oynaklığa neden olan bir yatırımcı tipi var. Biz bu yatırımcı tipine bu oynaklığı azaltabilmek için başka bir yer gösteriyoruz. Hani, dua edin de bu ürün gerçekten tutsun, oynaklık azalsın’’ dedi.

Bakan Yardımcısı Zaman'ın bu sözleri üzerine  CHP Antalya Milletvekili Cavit Arı ise ‘‘Duayı biz değil siz edin’’ ifadesini kullandı.