Suriyeli sığınmacıların kullandığı 515 sayısı ne anlama geliyor?

Suriyeli sığınmacıların kullandığı 515 sayısı ne anlama geliyor?
Son günlerde Suriyeli sığınmacıların 515 sayısı ile yaptıkları paylaşımlar dikkat çekti. Peki 515 sayısı ne anlama geliyor? Suriyeli sığınmacılar neden 515 sayısını kullanıyor? 515 ne demek?

Son günlerde sosyal medyada Suriyeli sığınmacıların paylaştığı videolarda 515 sayısının yer alması dikkatlerden kaçmadı. Geçtiğimiz günlerde de ellerinde kılıçlarla sokağa çıkan Suriyeli bir grubun videosunda yine 515 sayısı yer almıştı.

Son olarak Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ da sosyal medyadan bu konuyla ilgili bir paylaşım yaptı. Özdağ paylaşımında " Adana'da gövde gösterisi yapan Suriyeli çeteler videosu için "Bu video gerçek mi?" diye soranlar var. Önceki videonun üzerinde yazan bu 515 nedir? Şimdi paylaşacağım videodaki araçların üzerindeki "515 ne anlama geliyor?" diye İçişleri Bakanı'na da sorsunlar. Bu 515 sadece Adana'da mı? Şanlıurfa'daki bu 515 bir çete mi yoksa terör örgütü mü? Kaç ilimizi işgal ettiler, kaç üyeleri var, logolarındaki bu kılıçların anlamı nedir? Cesareti olan sığınmacı dostu(!) humanist görünümlü emperyalist dostları, hadi bu sorulara cevap verin!"

515 sayısı Arap milliyetçilerinin sembolü olarak biliniyor. 515 sayısının Arap Haşimi Devleti'nin sembolü olduğu da biliniyor. Ülkemizdeki Suriyelilerin milliyetçi kesimlerinin bu sembolü son zamanlarda çok fazla kullanması dikkatlerden kaçmadı.