Bakan Bilgin'den yeni EYT açıklaması: Öncelikli değil

Bakan Bilgin'den yeni EYT açıklaması: Öncelikli değil
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin emeklilikte yaşa takılanlar (EYT) ile ilgili yeni bir açıklama yaptı. Bilgin EYT'nin gündemlerinde olduğunu ancak öncelikli konular arasında olmadığını söyledi.

Emeklilikte yaşa takılanlar ( Eyt ) meselesi yılan hikayesine döndü. Kanun çıkarılıp çıkarılmayacağı hususunda belirsizlik devam ederken Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin'den mesele ile ilgili yeni açıklamalar geldi. Çalışma programı içerisinde EYT'lilerin de olduğunu söyleyen Bilgin, önceliklerinin emeklilerin durumu, 3600 ek gösterge, sözleşmeli personel gibi meseleler olduğunu belirtti.

Bakan Bilgin EYT hususunda şunları kaydetti:

"Emeklilik meselesi 3 şarta bağlanmış. 1 prim gün sayısını tamamlama, 2 yıl, 3'üncüsü yaş. Bu konuda AYM kararı var. AYM, 'Yaş da bu işin şartlarından biri, yerine getirilmelidir' diyor. Prim ödeyen insan ile emekli olan insan sayısı arasında bir oran var. Türkiye'de bu rakam 2'nin altına düştü. Devlet düzenlemeleri yaparken, yasal değişiklikleri yaparken bunları dikkate alıyor.

"ZAMAN VEREMEM"

Önümüzdeki çalışma programları içinde bunlar var ama aşama aşama sorunları çözüyoruz. Zaman veremem. Öncelikli sorunlarımız emeklilerimizin durumu, 3600 ek gösterge, sözleşmeli personel. Tüm bunları düzenleyecek düzenleme yapmak. İşçi sendikalarımızla yapacağımız sözleşme hakları ve enflasyon farkları çalışmalarımız var. Tüm çalışmaları ele alacağız.

Türkiye'nin her sosyal sorunu bakanlığımızın sorunudur. Önceliklerimize göre çözüleceği bir süreç yönetimi var. Halının altına süpürülüyor gibi düşünülmesin. Türkiye'nin imkanları ve şartlarını dikkate alarak mutlaka bu sorunu çözeceğiz. Bu bizim sorumluluk alanımızdır."