Korona olmayan kalmadı! Eskişehir'de korkutan tablo! Kısıtlama geldi

Korona olmayan kalmadı! Eskişehir'de korkutan tablo! Kısıtlama geldi
"Korona olmayan kalmadı resmen şehir düştü" yorumları yapılan Eskişehir için yeni kısıtlama kararları alındı. Valilik, koronavirüs vakalarındaki artış sebebiyle kentte saat 24.00'ten sonra konaklama tesisleri ve yeme ­içme yerlerinde müzik yayınları ile nikah ve düğünlerde canlı müzik yapılmasını yasakladı.

Eskişehir Valiliği, koronavirüs vakalarındaki artış nedeniyle yeni önlemler aldı. En çok vaka artışı üçüncü il olan kentte saat 24.00’ten sonra konaklama tesisleri ve yeme ­içme yerlerinde müzik yayınları ile nikah ve düğünlerde canlı müzik yapılması yasaklandı. Eskişehir'de vakaların tavan yapınca,  Eskişehir Valiliği İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulu toplandı.

KISITLAMA GELDİ

Toplantıda alınan kararlar, valiliğin internet sitesinden yapılan açıklamayla duyuruldu. Açıklamada, "Son dönemlerde günlük vaka sayılarında artış trendine girildiği görülmektedir. Bu kapsamda? yeni bir karar alınıncaya kadar konaklama tesisleri, yeme ­içme yerleri gibi yerlerde canlı icra edilenler de dahil olmak üzere müzik yayınlarının saat 24.00'e kadar yapılmasına, nikah ve düğün merasimlerinde canlı müzik icrası da dahil olmak üzere müzik yayınının saat 24.00'e kadar yapılmasına karar verildi" denildi.

ESKİŞEHİR TÜRKİYE'DE ÜÇÜNCÜ SIRADA

Eskişehir'de en az iki doz aşı olan kişilerin oranı yüzde 85,2'ye yükselirken, vaka oranı önceki haftaya göre 100 bin kişide 91,72 artışla 427,42'ye çıktı. Türkiye'de en çok vaka artışı görülen 3'üncü il olan kentte, koronavirüs testi yaptırmak isteyenler hastanelerde uzun kuyruklar oluşturuyor.