Clubhouse’a yeni özellik: Dinleme özelliği getiriliyor

Clubhouse’a yeni özellik: Dinleme özelliği getiriliyor
2020'de çıktıktan sonra kısa sürede popüler olan sesli sohbet uygulaması Clubhouse, ABD'de web tarayıcısından dinleme özelliğini getiriyor.

Geçtiğimiz dönemlerde popülerliğini artıran ve adını geniş kitlelere duyuran Clubhouse,  Bugünden itibaren,  ABD’deki kullanıcıları için bir web tarayıcısı kullanarak tekrarları ve canlı odaları dinleyebilme özelliği getirdi. Yeni özellikte  uygulamayı bu şekilde kullanmak için oturum açmaya gerek duyulmayacak.

Yenilik kazanmaya devam eden Clubhouse, özelliğin deneysel olduğunu, bu sebeple hatalar yaşanabileceğini ifade etti. Öte yandan şirket, kullanımın yararlı bulunması durumunda daha fazla ülkeye yayılacağını belirtti.

2020’de faaliyete geçen Clubhouse, paylaşma seçeneğini de yeniliyor. Buna göre kullanıcılar bir odadayken, bir sosyal ağ veya mesajlaşma uygulaması aracılığıyla paylaşım yapabilecekler.

Platform, getirilen iki özellikle Clubhouse’un uygulamasını daha geniş kitleye erişilebilir hale getirmeye çalışıyor. Uygulama ilk yayınlandığında, kullanıcıların platforma katılması için bir davet alması gerekiyordu. Fakat Facebook ve Twitter gibi şirketler platformlarına canlı ses eklemeye başladıkça, uygulama da kendini güncellemek zorunda kaldı.