Ardı arkası kesilmiyor! LPG'ye zam geliyor

Ardı arkası kesilmiyor! LPG'ye zam geliyor
Akaryakıt piyasasında zam yağmuru devam ediyor. Benzin ve motorine yapılan zamların ardından, LPG’ye de (otogaz) dev zam yapılıyor. Buna göre LPG 30 kuruş zamlanacak.

Araç sahiplerine zam haberleri peş peşe gelmeye devam ediyor. 2022'nin ilk gününde benzin, motorin ve LPG'ye zam yapılmıştı. 

Milli Gazete'nin aktardığına göre, dolar kurunda yaşanan dengesiz dalgalanmalar en çok akaryakıt piyasasını vurdu. Yurttaş akaryakıt fiyatlarına indirim beklerken aksine ardı arkası kesilmeyen zamlar araç sahiplerinin kapısını çalıyor. 

Dolar kurundaki düşüşle akaryakıt fiyatlarına yapılan indirimler Eşel Mobil Sisteminin kademeli olarak kaldırılması sebebiyle pompa yerine ÖTV'ye yansıtılmıştı. Fakat zamlar direkt yurttaşın cebinden çıkıyor. Benzin ve motorinin ardından LPG’ye de (otogaz) dev zam geleceği öğrenildi. 

LPG'YE DEV ZAM GELİYOR 

Yeni yılın ilk gününde, benzin fiyatlarına 1,21 TL, motorin fiyatlarına ise 1 TL 29 kuruş zam gelmişti. Öte yandan yakın zamanda motorine 94 kuruş, benzine ise 63 kuruş zam gelmesi beklenmekteydi. Son olarak Otogaza da hafta başında 30 kuruş dolaylarında zam gelmesi bekleniyor. Sektör kaynaklarından edinilen bilgiye göre hafta başında LPG’de 30 kuruşluk zam geleceği ileri sürüldü.