Sedat Peker dosyasında dikkat çeken gelişme: Şikayetçi olmadığını bildirdi

Sedat Peker dosyasında dikkat çeken gelişme: Şikayetçi olmadığını bildirdi
Gazeteci Emre Erciş kendisine yapılan saldırıyı azmettirdiği ileri sürülen Sedat Peker ve sanık Ali Aydın’dan şikâyetçi olmadığını mahkemeye bildirdi.

Firari sanık Sedat Peker'in ve Sedat Peker Suç Örgütü’yle iltisaklı olduğu iddia edilen 26’sı tutuklu 92 sanığın davası görülmeye devam ederken, dosyaya sunulan bir dilekçe dikkat çekti. Peker’in yargılandığı dosyada adı müşteki (şikayet eden) olarak geçen gazeteci Emre Erciş kendisine yönelik gerçekleştirilen saldırıda ayağından vurulmasından sorumlu tutulan ve cezalandırılması istenen Sedat Peker ve sanık Ali Aydın’dan şikâyetçi olmadığını mahkemeye bildirdi.

SALDIRIYA İLİŞKİN SEDAT PEKER'E İKİ AYRI SUÇLAMA

Gazeteci Emre Erciş, firari sanık Sedat Peker’e ilişkin sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımlardan sonra 12 Ağustos 2021 tarihinde Fatih Silivrikapı'da silahlı saldırıya uğramıştı.

Soruşturma kapsamında gözaltına alınan iki kişi tutuklanırken, Erciş’e saldıranların Sedat Peker ile bağlantılı olduğu ve bu olayı Peker’in azmettirdiği ileri sürülmüştü. Saldırıya ilişkin dosya, Peker ve çevresi hakkında suç işleme amaçlı örgütü kurma iddiasıyla açılan ana davanın iddianamesinde suç eylemlerinin önemli kanıtları arasında yer alıyor. Sedat Peker’in, “Suç İşlemek Amacıyla Örgüt Kurma” ve “Suç İşlemeye Azmettirme” suçlarından cezalandırılması, gazeteci Erciş'e saldırıda suçlanan Ali Aydın’ın ise “Silahla Kasten Yaralama” suçlarından cezalandırılması istendi.

"BİRÇOK DÜŞMANIM VAR"

Sedat Peker ve 92 sanığın yargılanması İstanbul Anadolu 16. Ağır Ceza Mahkemesi’nde sürerken, saldırıya uğrayan gazeteci Emre Erciş dosyaya dikkat çeken bir dilekçe sundu. Dilekçesinde Peker ve Ali Aydın’dan şikâyetçi olmadığını ifade eden Erciş, “Sosyal medyada yazdığım yazılar nedeniyle birçok düşmanım var. Gazeteci kimliğimle yazdığım yazılardan sonra başıma gelen silahlı saldırı sonucu birçok kişi tarafından şahsıma ulaştırılan bilgi ve belgelerden anladığım ve yaptığım araştırma sonucu bu olayın azmettiricisi olarak ne Reis Sedat Peker’e ne de Ali Aydın’a ulaştım. Bu şahıslardan şikâyetçi değilim. Ama beni vuran ve olay anında orada bulunup, olaya yardım edenlerden şikâyetçiyim” ifadesini kullandı.