'WhatsApp' 2022'nin ilk büyük güncellemesini sunmaya hazırlanıyor

'WhatsApp' 2022'nin ilk büyük güncellemesini sunmaya hazırlanıyor
Dünyanın en çok kullanılan haberleşme ağı WhatsApp'ın, 2022'nin ilk büyük güncellemesini sunmaya hazırlandığı öğrenildi. Yeni güncellemeyle, WhatsApp'dan biri size mesaj gönderdiğinde kişinin fotoğrafını ve ismini bildirimlerinizde görebileceksiniz.

Dünyanın en çok tercih edilen haberleşme programı WhatsApp'ın, 2022 yılının ilk büyük güncellemesini sunmaya hazırlandığı ortaya çıktı.

WhatsApp uygulamasının en yeni güncellemelerini ve çalışmalarını duyuran WABetaInfo, iOS 15 ve WhatsApp’ın 2.22.1.1 sürümünü çalıştıran cihazlarda yeni bir özellik keşfetti. Buna göre artık, WhatsApp'dan biri size mesaj gönderdiğinde, mesaj gönderen kişinin fotoğrafını ve ismini bildirimlerinizde görebileceksiniz.

Teknolojioku'nun haberine göre, Meta Inc. (eski ismiyle Facebook Inc.) himayesi altında faaliyet gösteren anlık mesajlaşma uygulaması WhatsApp, bilindiği üzere geçtiğimiz senenin başlarında kullanıcılarına tartışmalı bir ‘gizlilik sözleşmesi’ sunmuş ve bu olaydan sonra kullanıcıları tarafından oldukça eleştirilmişti. Öte yandan birçok WhatsApp kullanıcısı tepki olarak rakip mesajlaşma uygulamalarına geçiş yapmıştı. Bu tartışma yaratan 'gizlilik sözleşmesi' kararından sonra özellikle Telegram bu anlamda en fazla Whatsapp kullanıcısını çeken uygulama olmuştu.

WhatsApp, bu gelişmelerden sonra, eski güvenini geri kazanmak ve yeni kullanıcıları kendisine çekmek için birçok yenilik getirmiş ve güncellemelerini sıklaştırmıştı. WhatsApp şimdi de yeni yılın ilk özelliğini duyurdu. Buna göre şirketin sunacağı yeni güncelleme ile birlikte, WhatsApp'dan biri size  mesaj gönderdiğinde kişinin fotoğrafı ve ismi bildirimlerde görülebilecek.

Öte yandan söz konusu özelliğin şu anda sadece WhatsApp'ın iOS beta test kullanıcıları için erişime açıldığı ifade edildi.