Kazakistan'da işler çığırından çıktı! Sokaklar silah sesleriyle yankılanıyor! Ölü ve yaralılar var

Kazakistan'da işler çığırından çıktı! Sokaklar silah sesleriyle yankılanıyor! Ölü ve yaralılar var
Kazakistan'daki protestolarda şiddet giderek tırmanıyor. Sokaklarda ve meydanlarda sabah saatlerinden bu yana silah sesleri yükselirken, pek çok devlet binası göstericiler tarafından işgal edilip ateşe verildi. Hükümetin istifa etmesine rağmen protestolar dinmezken, Rusya ve 4 ülke Kazakistan'a asker gönderme kararı aldı. Ölü ve yaralıların olduğu aktarıldı.

Kazakistan'da sıvılaştırılmış doğalgaz (LNG) fiyatlarına gelen zamların ardından başlayan protestolar ülke geneline yayıldı. Şiddet ve kaosun sürekli arttığı ülkede çıkan olaylarda aralarında polislerin de olduğu çok sayıda kişi hayatını kaybetti.

ÇOK SAYIDA KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ 

Birçok ürünün fiyatının zamlanması sonrasında binlerce gösterici pazar gününden beri farklı şehirlerde sokaklara dökülürken Cumhurbaşkanı Kasım Cömert Tokayev, resmi bir açıklama yaparak mevcut durum nedeniyle üyesi oldukları Kolektif Güvenlik Antlaşması Örgütü (KGAÖ) liderlerinden yardım istediğini duyurmuştu.

RUSYA ASKER GÖNDERDİ, SOKAKLARDA SİLAH SESLERİ YÜKSELİYOR

Dünyanın kilitlendiği Orta Asya ülkesi Kazakistan'daki geniş çaplı protestolar, Rusya'nın devreye girmesiyle yeni bir boyut kazandı. Rusya'nın başını çektiği ülkeler, Kazakistan'a asker gönderdi.

İnternete erişimin kesildiği Kazakistan'da göstericiler, ilan edilen Olağanüstü Hal'e karşın Pazartesi günü Almatı'daki belediye binasını ve havalimanını bastı. Sokaklardan 'İhtiyarlar dışarı' ve 'Hükümet istifa' sloganları yükseldi.