Cumhurbaşkanı kararıyle Siirt'in sınırları genişledi

Cumhurbaşkanı kararıyle Siirt'in sınırları genişledi
Resmi Gazete'de yayımlanan Cumhurbaşkanı kararı ile Bitlis'in merkez ilçesine bağlı Cevizdalı köyü, Siirt'in Şirvan ilçesine bağlandı.

Resmi Gazete'nin son sayısında; Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzası ile bir dizi karar alındı.

Buna göre; Van'ın Erciş ilçesi sınırları içinde olan Çelebibağ Flamingo Alanı Potansiyel Doğal Sit Alanı'nın koruma statüsünün değerlendirilmesi neticesinde, sınır ve koordinatları gösterilen bölgenin kesin korunacak hassas alan olarak tescil ve ilan edilmesine karar verildi.

Zonguldak'ın Çaycuma ilçesinde yer alan Filyos Endüstri Bölgesi'nin sınırları değiştirilerek bazı alanlar TPAO'ya münferit yatırım yeri olarak verildi.

Bu çerçevede TPAO tarafından Endüstri Bölgeleri Kanunu gereğince Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Merkez Saymanlık Müdürlüğü hesabına yatırılacak tutar, sabit yatırım tutarının binde biri olarak tespit edildi.

SİİRT'İN SINIRLARI GENİŞLEDİ

Bir başka Cumhurbaşkanı kararı ile Bitlis'in merkez ilçesine bağlı Cevizdalı köyü, Siirt'in Şirvan ilçesine bağlanmış oldu.

Su altında korunması gerekli kültür ve tabiat varlıklarının olduğu bölgelerde dalış yasağı uygulanmasına yönelik 5 Nisan 2016 tarihli Bakanlar Kurulu kararında olan Ege Denizi'ndeki dalışa yasak sahalar ile alakalı koordinat listesinde yer alan E17 numaralı sahaya ait koordinatlar Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kanunu gereği değiştirildi.

Ardahan-Posof Yaban Hayatı Geliştirme Sahası sınırlarının da Kara Avcılığı Kanunu gereği değiştirilmesi kararlaştırıldı.

Van'da yer alan Çelebibağ Flamingo Alanı kesin korunacak hassas alan olarak belirlendi, Filyos Endüstri Bölgesi'ndeki bazı alanlar Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığına (TPAO) münferit yatırım yeri olarak verildi.