Avustralya, ünlü tenisçi Djokovic'i sınır dışı etti!

Avustralya, ünlü tenisçi Djokovic'i sınır dışı etti!
Erkeklerde dünya 1 numarası olan Novak Djokovic, vize muafiyeti alsa da koronavirüs aşısı yaptırmadığı için Avustralya'ya kabul edilmedi ve sınır dışı edildi.

Erkekler tenisinin 1 numarası olan Novak Djokovic, 2022 yılının ilk büyük tenis turnuvası olan Avustralya Açık için ülkeye girmek istemesi olay yarattı.

Novak Djokovic, koronavirüs aşısı yaptırmamasına rağmen Avustralya Açık yönetiminden tıbbi muafiyetle turnuvaya katılma hakkı almasına karşın başbakan Scott Morrison bu durumu reddetti.  Sırp tenisçinin sunduğu kanıtlar kabul görmedi, Avustralya Sınır Gücü tarafından ülkeye giriş izni alamadı ve sınır dışı edildi.

SINIR DIŞI EDİLDİ

Federal yetkililer, Victoria Eyaleti'yle iletişime geçerek Djokovic'in ülkeye girişi için izin istedi. Eyalet yetkilileriyse bu talebin yazılı olarak iletilmesini aksi halde Djokovic'in eyalete girmesine izin verilmeyeceğini ilan ettiler.

Victoria Eyaleti yetkilileri, Djokovic'in aşılar hakkında şüpheciliği, muafiyet sebebinin açıklanmaması gibi durumların kabul edilemeyeceğini söylediler.

Sınır yetkililerinin Djokovic'e eyaletten izin almaksızın ülkeye giriş izni verme hakkı var ancak izin verilmedi ve sınır dışı edildi.

"TIBBİ MUAFİYETLER DOKTORLARIN KONUSU"

Victoria Eyaleti Spor Bakan Vekili Jaala Pulford, "Federal hükümet, Djokovic'in Avustralya'ya giriş için vize başvurusunu destekleyip desteklemeyeceğimizi sordu. Djokovic'e vize desteği sağlamayacağız. İki noktada her zaman açıktık. Vize onayları federal hükümetin konusu. Tıbbi muafiyetler ise doktorların konusu." dedi.

İçişleri Bakanı Karen Andrews ise "Avustralya'ya girmek isteyen herhangi bir birey, katı sınır şartlarımıza uymak zorunda. Victoria Hükümeti ve Avustralya Tenis Federasyonu, aşılanmamış bir bireyin Avustralya Açık'ta yarışmasına izin verebilir. Fakat sınır gereksinimlerimizi yerine getirecek olan Commonewalth hükümetidir." ifadesini kullandı.

Başbakan Scott Morrison ise, "Djokovic'in tıbbi sebeplerle aşılanamayacağına dair kabul edilebilir kanıtlar sağlamalı." diye konuştu.