İtalya'da 50 yaş üstüne aşı zorunluluğu

İtalya'da 50 yaş üstüne aşı zorunluluğu
İtalya'da koronavirüs vaka sayılarındaki artış sonrasında 50 yaş üzerindekilere aşı olma zorunluluğu getirildi.

İtalya'da hükümet 50 yaş üstündeki vatandaşlara koronavirüs aşısı zorunluluğu getirdi.

Bakanlar Kurulu çarşamba akşamı, vaka artışını düşürmek ve "hastaneye yatma riski yüksek olan kategorilerdekilere koruma sağlamak" hedefiyle bir dizi yeni önlem kararı aldı. Bu çerçevede 50 yaşını dolduran kişilere aşı mecburiyeti getirildi. Ülkede bugüne dek aşı zorunluluğu sadece belli meslekler için uygulanıyordu.

Çarşamba akşamı alınan karar ile aşı zorunluluğu olan meslek gruplarına üniversite personeli de dahil edildi. Koronavirüs aşısının halihazırda zorunlu olduğu meslek kategorileri içinde sağlık personelleri, yüksek öğretime dek eğitim personeli, ordu ve emniyet mensupları da bulunuyordu.

Hükümetin yeni önlem kararları arasında ayrıca, koronavirüs belgelerinin kullanım alanının da genişletilmesi de yer alıyor. Buna göre devlet daireleri, banka, postane gibi kurumlarda hizmetlere erişim için de koronavirüs belgesi lazım olacak. Bu belgeler, aşı yaptıran ya da koronavirüs geçirip iyileşenlerin haricinde test sonucu negatif olanlara da veriliyor.

Temel ihtiyaçlar haricindeki ürünleri satan mağazalara girişler için de bu belgenin şart olacağı belirtildi, fakat bu kapsama hangi işletmelerin gireceği daha sonra paylaşılacak.