Ünlü mafyayı Google Maps yakalattı

Ünlü mafyayı Google Maps yakalattı
İtalya'da 2002 yılında cezaevinden firar eden mafya mensubu Gioacchino Gammino, Google Maps'teki bir görüntü sonrası İspanya'da yakalandı.

61 yaşındaki Gioacchino Gammino, "Manuel" ismiyle ikamet ettiği, İspanya'nın Galapagar kasabasında yakalandı.

Polis, Google Street View'de bir manavın önünde Gammino'ya benzer bir kişinin belirlenmesini firarinin ele geçirilmesinde önemli bir rol oynadığını duyurdu.

Gammino, Roma'daki bir hapishaneden 2002'de firar etti ve bir sene sonra cinayetten müebbet hapis cezasına çarptırıldı.

Gammino, Stidda diye tanınan Sicilyalı bir mafya şebekesinin üyesi ve ülkenin en fazla aranan gangsterlerinden biriydi.

MANAVIN ÖNÜNDE GÖRÜLDÜ

Sicilya Polisi Gammino'nun İspanya'da olduğunu tahmin ediyordu. Ancak hemen bir soruşturma açan, mafya patronunun El Huerto de Manu (Manu'nun Bahçesi) isimli manavın önünde bir adamla konuştuğunu gösteren fotoğraf oldu.

Görüntüdeki kişinin Gammino olduğu, polisin şimdi kapalı olan Cocina de Manu isimli bir restoranın Facebook sayfasının incelenmesiyle kanıtlandı. Sayfada, Gammino'yu aşçı kıyafetleriyle gösteren görüntüler bulundu ve çenesindeki bir yara izi sayesinde kimliği net olarak belirlendi.

Restoranın menüsünde Sicilya mutfağı yemekleri bulunuyordu.

Gammino 17 Aralık'ta tutuklandı, fakat mafya patronunun yakalanması Çarşamba günü La Repubblica gazetesi tarafından açıklandı.

Gammino'nun tutuklanmasından sonra polise "Beni nasıl buldunuz? 10 senedir ailemi bile aramadım" dediği belirtildi.

Gammino şu anda İspanya'da tutuklu ve İtalyan Polisi'nin Mafyayla Mücadele Birimi Direktör Yardımcısı Nicola Altiero Reuters'a verdiği demeçte, Şubat sonu iade edilmesini ümit ettiklerini belirtti.