TOGG'dan sedan sürprizi! Görücüye çıkabilir

TOGG'dan sedan sürprizi! Görücüye çıkabilir
ABD'nin Las Vegas eyaletinde düzenlenen CES fuarında TOGG'un sedan modelinin de tanıtılacağı iddia edildi. Fuardan paylaşılan bir görüntü iddiaları güçlendirdi.

Koronavirüs sebebiyle 2020’de iptal edilen Tüketici Elektroniği Fuarı (CES), geride bıraktığımız sene kısıtlamalar sebebiyle internet üstünden yapılmıştı. Bu sene tekrar yüz yüze gerçekleştirilen fuar ABD'nin Las Vegas kentinde kapılarını açtı. Gelişmeleri merakla izlenilen CES 2022, bu sene Türkiye için ayrı bir önem ifade ediyor. Türkiye’nin otomobili TOGG, dünya sahnesine ilk defa ABD’nin Las Vegas eyaletinde yapılan CES’te görücüye çıktı.

Fuar öncesi TOGG'un sosyal medya sayfasından bir paylaşım yapıldı. Paylaşımda, 'Teknoloji dünyasının önemli buluşma noktası CES 2022 - Tüketici Elektroniği Fuarı'na hazırız' denildi. Paylaşılan kısa video ardından, görüntülerdeki tasarımın sedan modele ait olduğu ve sürpriz bir tanıtım gelebileceği iddia edilmişti. Las Vegas'taki CES 2022 öncesi gerçekleştirilen paylaşımda C-Sedan'ın son hali merak edildi.

SEDAN MODELİ GÖRÜCÜYE ÇIKABİLİR

Bu gelişmenin sonrasında ise CES 2022'yi izleyen gazeteci Hakkı Alkan, sosyal medya sayfasından TOGG standında sergilenecek aracın örtülü görüntüsünü paylaştı. Görüntülerde Türkiye’nin otomobilinin daha kısa ve uzun olması Sedan modeli için iddiaları kuvvetlendirdi.

Geride bıraktığımız hafta TOGG'un Gemlik fabrikasında açıklamalar yapan şirketin CEO'su Gürcan Karakaş, elektrikli C-SUV modelin 2023'ün ilk çeyreğinde, sedan modelin ise C-SUV 'dan 18 ay sonra yollara çıkacağını söylemişti.

TOGG CEO'su Karakaş, Togg'un da Türkiye'deki şarj altyapısı kurulum çalışmalarına destek vermesi doğrultusunda karar aldıklarını söyleyerek, "Hızlı şarj altyapısının oluşmasına katkıda bulunmak için şirket kurduk. TOGG Akıllı ve Hızlı Şarj Çözümleri A.Ş. ile hazırlıklara başladık. Şarj altyapısı gereksinimleri konusunda çalışmalar tüm paydaşların görüşleri alınarak tamamlandı" bilgilerini aktarmıştı.

TOGG, ilerleyen senelerde sedan ve C-SUV dışında, B-SUV, hatchback, MPV ve hafif ticari gibi farklı gövde seçeneklerine sahip elektrikli araçar da üretmeyi amaçlıyor.