Metaverse'de nasıl arsa satın alınır? Metaverse arsa fiyatları ne kadar?

Metaverse'de nasıl arsa satın alınır? Metaverse arsa fiyatları ne kadar?
Son dönemin en popüler teknolojik gelişmelerinden birisi Metaverse. Binlerce insanın aklında "Metaverse'den nasıl arsa satın alınır? Metaverse'de arsa fiyatları ne kadar?" gibi sorular dönüyor. İşte bu soruların cevapları.

Metaverse nedir? Metaverse ile nasıl arsa satın alınır? Metaverse arsaları hangi sitelerden satın alınıyor? Metaverse evrenine nasıl giriş yapılır? Metaverse arsaları ne kadar? Metaverse sanal arsa fiyatları kaç TL'dir? İstanbul'da arsa satın alaınabiliyor mu gibi sorular vatandaşlar tarafından çokça aranmaya başladı. İşte tüm bu soruların cevapları...

METAVERSE NEDİR?

Metaverse ya da Türkçe ifadeyle sanalevren, geleneksel kişisel bilgisayarların haricinde sanal ve artırılmış gerçeklik cihazları üzerinden kalıcı çevrimiçi 3 boyutlu sanal ortamları destekleyen, İnternet'in varsayımsal bir yinelemesidir. Metaverse, bilgisayarlar, android cihazlar ve 3D cihazlar aracılığı ile insan bilişinin yapay bir fiziksel ortama dâhil edilmesini sağlamaktadır. Metaverse’ü iletişim açısından yeni bir gerçeklik, mana dünyası ve iş birliği fırsatları sunan; kültürel, entelektüel ve ekonomik üretim amacıyla alt yapı ve etkileşim olanakları sağlayan; farklı gelişmiş teknolojilerin eş zamanlı ve entegre bir şekilde kullanıldığı; siber toplumsal bir düzlem biçiminde tanımlamak mümkündür.

Bugün dünyadaki en önemli metaverse yatırımcılarının başında sanal gerçeklik cihazları üstünde çalışan Oculus firmasını 2 milyar dolara satın alan Facebook gelir. Nitekim Facebook bu alanda Microsoft gibi önemli yazılım şirketleriyle iş birliği anlaşmaları imzaladı. Ayrıca Roblox gibi oyun platformları da bu alanda büyük arge yatırımları yapıyor.

METAVERSE'DEN NASIL ARSA SATIN ALINIR?

Metaverse'den arsa satın almak için ilk olarak metamask cüzdanına sahip olmanız gerekiyor. Sonrasında sanal arsa satın almak istediğiniz platforma üye olmanız lazım. Şuanda birçok Metaverse platformu bulunuyor. Bazı platformları sizlerle paylaşalım.

Metraverse'den arsa satın alınabilecek platformlar:

- OVR
- Sandbox
- Axie Infinity
- Blocktopıa
- Genesis City
- Lunacia
- Decentraland
- MatrixWorld Land Sale
- nextearth. io
- Dvision Network
- myneighboralice

Bu platformlardan istedğinize girerek Metaverse sanal arsa satın alımı işlemi yapabilirsiniz.

Ek olarak arsa satın alabilmeniz için Metaverse coinlerine gereksinim duyacaksınız.

METAVERSE ARSA FİYATLARI NE KADAR?

Metaverse evreninde arsa fiyatları platformlara göre büyük farklılıklar gösteriyor. Decentraland gibi en büyük platformlarda 500 bin dolara dahi satış yapılırken, daha yeni gelişen platformlarda 200 ila 500 lira arasında bile arsalar bulmak mümkün.