CHP'li Başarır yüksek kurdan döviz satanları açıkladı

CHP'li Başarır yüksek kurdan döviz satanları açıkladı
CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır, 19-20 Aralık tarihlerinde yüksek kurdan dolar bozduran şirketlerin isimlerini açıkladı.

CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır, Halktv'de yayınlanan Kadraj programında Demirören Grubu ve beş şirketin 19-20 Aralık tarihlerinde yüksek fiyattan döviz sattığını, sonrasında yeniden döviz aldığını iddia etti.

Demirören Grubu ve 5 şirketin döviz bozdurduğu ile alakalı kesin bilgi elde ettiğini belirten Başarır "20 Aralık'ta Demirören Grubu ve 5 şirket, bunlar 19-20 Aralık günü çok büyük miktarda dolar bozdurduğunu, 3-4 gün içerisinde de tekrar döviz aldığını biliyoruz. Ziraat Bankası'na Halk Bankası'na Vakıfbank ve diğer bankalarla bizzat görüşmek istedim, bilgi vermediler" açıklamasında bulundu.

Demirören Grubu'nun döviz satarak yaklaşık 6 milyar dolar kar elde ettiğini söyleyen Başarır "Beş tane şirket, Yıldırım Demirören, 19-20 Aralık'ta dövizini 18 liradan satmıştır. 10,30'a düştüğünde de bu şirketler döviz almıştır. Yani 10 milyar dolar bozduran bu şirketlerin yaklaşık 16 milyar doları olmuştur" dedi.

Başarır sözlerini şöyle bitirdi:

"Bu para yetim, çiftçi, işsiz gençlerimizden, 84 milyondan çıkmıştır. Bu şekilde Demirören Grubu'nun Ziraat Bankası'na olan 750 milyon dolar borcu 400 milyon dolar civarında kapatılmıştır."