Antalya depremine Android uyarı sistemi damgasını vurdu

Antalya depremine Android uyarı sistemi damgasını vurdu
Antalya'da meydana gelen deprem sonrası Android deprem uyarı sistemi binlerce vatandaşa uyarı mesajı gönderdi. Peki kullanıcıları şaşırtan Android deprem uyarı sistemi nedir ve nasıl çalışır?

Android deprem uyarı sistemi, sürüm olarak güncel pek çok telefonda ve tablette aktif olarak kullanılabilir durumda.

Android Deprem Uyarıları Sistemi sayesinde Android cihazlar, mini sismometreler durumuna gelerek dünyanın en büyük mobil deprem algılama ağını meydana getiriyor. Sistem, deprem yaşandığında güvenli bir yer aramanıza destek olmak amacıyla kullanıcıyı uyarır. Deprem bittiğinde ise cihaza dokunarak bir sonraki adımda ne yapılması gerektiğine yönelik ipuçları alınabilir.

Şu anda Türkiye, Yunanistan, Yeni Zelanda ve Filipinler'de kullanılabilen teknolojinin, yakında daha fazla ülkede kullanıma girmesi bekleniyor.

ANDROID DEPREM UYARI SİSTEMİ NASIL AÇILIR?

  • Bu sistemi kullanıma açmak için telefonunuzun ayarlar kısmına gidin.
  • Arama alanına "konum" yazıp, bu sekmeyi açın.
  • Açılan ekranda, "Deprem Uyarıları" ekranına dokununuz. Eğer açık ise deprem uyarıları kullanıma açık manasına gelmektedir. Aktif değilse bu ekran üzerinden aktif duruma getirebilirsiniz.

Android deprem uyarı sistemi 5 Aralık 2021'de Antalya'da meydana gelen deprem sonrasında konuşulmaya başlandı. Depremde sistem bir çok vatandaşa depremle ilgili uyarı mesajı gönderdi.