Resmi Gazete'de yayımlandı! Faizsiz kredi hamlesi! Şartları belli oldu

Resmi Gazete'de yayımlandı! Faizsiz kredi hamlesi! Şartları belli oldu
Artan fiyatlar karşısında destek bekleyen esnaf ve sanatkarlara faizsiz kredi müjdesi geldi. Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlanan konuya ilişkin Cumhurbaşkanı kararına göre, Halkbank faizsiz kredi için adım attı. Peki Halkbank'ın faizsiz kredi desteğinin şartları neler? Faizsiz krediden herkes yararlanabilecek mi?

Halkbank faizsiz kredi için de düğmeye bastı. Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlandı. Halkbank faizsiz kredi için adım atarken diğer kamu bankalarının ne yapacağı ise merak konusu oldu.

DİĞER KAMU BANKALARI DA YAPACAK MI?


Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlanan konuya ilişkin Cumhurbaşkanı kararına göre, Halkbank tarafından esnaf ve sanatkarlara kullandırılmış ve bakiyesi 2022, 2023 ve 2024 yılına devreden krediler için 1 Ocak 2022- 31 Aralık 2024 tarihleri arasında yüzde 50 faiz indirimi uygulanacak.

HALKBANK FAİZSİZ KREDİ ŞARTLARI NELER?

Türkiye ve Kuzey Kıbrıs'ta esnaf ve sanatkara Halkbank tarafından kullandırılan ve 2024 yılına kadar kullandırılacak kredilere yüzde 50 faiz indirimi desteği sağlanacak. Bazı iş kollarında faiz indirimi yüzde 100 olacak.