Kılıçdaroğlu'ndan Soylu'ya çok sert İBB tepkisi: "Niye bağırıyorsun? Varsa terörist yakasından yakala"

Kılıçdaroğlu'ndan Soylu'ya çok sert İBB tepkisi: "Niye bağırıyorsun? Varsa terörist yakasından yakala"
CHP Başkanı Kılıçdaroğlu, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'ya çok sert sözlerle tepki gösterdi. Terör örgütleri ile bağlantılı kişilerin İBB'de işbaşı yaptırıldığı iddialarıyla ilgili başlatılan teftişle ilgili konuşan CHP lideri, Bakan Soylu'ya "Neymiş efendim orada teröristler çalışıyormuş. Senin görevin ne? Senin görevin teröristi yakalamak değil mi kardeşim? Niye bağırıyorsun? Varsa terörist yakasından yakala, götür savcıya teslim et" sözleriyle yüklendi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısında önemli açıklamalarda bulundu. 2021’in son günlerinde ve yeni yılın ilk yıllarında peş peşe gelen zamları eleştiren CHP lideri, terör örgütleri ile bağlantılı kişilerin İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nde işbaşı yaptırıldığı iddialarıyla ilgili başlatılan teftişe de tepki gösterdi.

"VARSA TERÖRİST YAKASINDAN YAKALA"

İsim vermeden İçişleri Bakanı  Süleyman Soylu'ya yüklenen Kılıçdaroğlu, "Ekrem İmamoğlu’ndan intikam alacaklarmış. Neymiş efendim orada teröristler çalışıyormuş. Senin görevin ne? Senin görevin teröristi yakalamak değil mi kardeşim? Niye bağırıyorsun? Varsa terörist yakasından yakala, götür savcıya teslim et. Ama yapmıyor, yapamıyor. Çünkü yok böyle bir şey. İstanbul’un rantını o kadar çok yediler ki doymuyorlar, o rantı yedirmeyeceğiz size." diye konuştu.

"FERİŞTAHINIZ GELSE BİR ŞEY YAPAMAZ"

Sözlerini şu şekilde sürdüren Kılıçdaroğlu: "16 milyonun hakkını size yedirtmeyeceğiz. Hakkını hukukunu koruyacağız! Kul hakkı yiyenin burnundan fitil fitil getireceğiz. Sizin feriştahınız gelse, belediye başkanlarımıza bir şey yapamaz. Sizin değeriniz bizim belediye başkanlarımızın tırnağı kadar değil!" şeklinde konuştu.