Bitcoin ve Ethereum'a para yatıran yandı! Kripto paralar dibi gördü!

Bitcoin ve Ethereum'a para yatıran yandı! Kripto paralar dibi gördü!
Kripto para piyasaları 2021 yılını güçlü kazanımla kapatırken 2022 yılına durgun başlangıç yaptı. Lider kripto para birimlerinden Bitcoin ve Ethereum sakin seyrediyor. Bitcoin tarihi zirvesinden yüzde 33 oranında uzaklaşmış durumda Dogecoin saat 19:00 itibarıyla yüzde 2'ye yakın düşüşle 0.17 dolar, Shiba Inu ise yatay seyirle 0.00003385 dolar seviyesinde işlem görüyor. Böylece kripto paralara yatırım yapanlar büyük zarar etti.

Küresel piyasalar enflasyonla mücadele ederken kripto paralarda da durgunluk gözlemleniyor. Merkez bankalarının enflasyonla mücadele ve parasal genişlemeden kaynaklanan bolluğu azaltmak için faiz artırımına gidiyor olması kripto paralarda durgunluğa neden oldu.

Ülkelerin regülasyonları hızlandırmaya başlaması da piyasaları olumsuz etkiliyor. Çin'in kripto paralara karşı olan sert tutumu, İran'ın enerji ihtiyacı nedeniyle Kripto Para madenciliğini bir süreliğine yasaklaması baskı unsuru oluşturuyor.

BITCOIN SAKİN SEYİRDE

Lider kripto para birimi Bitcoin Kasım ayında gördüğü 69 bin dolarlık tarihi zirvesinin ardından toparlanma işareti göremeden sert düşüşe sahne oldu. Bitcoin güne 46 bin 979 dolardan başladı. Gün içinde en düşük 46 bin 621  Dolar, en yüksek de 47 bin 550 dolar seviyesini gördü. Saat 19:00 itibarıyla Bitcoin tarihi zirvesinden yüzde 33 oranında geride 46 bin 680 dolar seviyesinde işlem görüyor.

DOMINANS DA DÜŞÜŞTE

Bitcoin'in dominansı 40'ın altına geriledi. Bu seviyelere geçtiğimiz Mayıs ayında inen Bitcoin'de güç kaybının devam ettiği görülüyor. Bitcoin'de güçlenme olması için piyasalardaki genel öngörü dominansın yüzde 42 seviyesinin üstüne çıkması olarak öne çıkıyor.