Para çekmek isterken elini ATM'ye sıkıştırdı

Para çekmek isterken elini ATM'ye sıkıştırdı
Edirne'de 28 yaşındaki Ümran Savaşhan ATM'den para çekmek isterken bankamatiğe elini sıkıştırdı. Genç kadının elini olay yerinden geçen bir itfaiye eri kurtardı.

Edirne’de Trakya Üniversitesi öğrencisi genç kadın para çekmek isterken ATM’ye elini kaptırdı. Olay yerinden şans eseri geçen bir itfaiye eri kadının elini kurtarırken, genç kadın elinin sıkışmasına neden olan 50 TL parasını da ATM’de bırakmayarak almayı bildi.

Olay 1. Murat Mahallesi Esentepe mevkiinde ATM’lerin bulunduğu Ümran Akkan Caddesi üstünde bugün yaşandı. ATM’den para çekmek isteyen 28 yaşındaki Ümran Savaşhan, kartını ATM’ye takmasının ardından para çekme işlemini gerçekleştirdi. İşlemin hemen sonrasında ilk olarak kartını alan ve parasını almak amacıyla hazneye doğru uzanan Savaşhan’ın eli o esnada hazne kapağının kapanması nedeniyle makinede sıkıştı.

OLAY YERİNDEN GEÇEN İTFAİYE ERİ KURTARDI

Savaşhan’a ilk yardım etraftaki vatandaşlar tarafından yapılmak istense de eli bir türlü sıkıştığı yerden çıkartılamadı. Olay yerine giden sağlık ekipleri, Savaşhan ile konuşarak elinin durumu hakkında bilgi aldı. Elini oynatabilen fakat dışarı çıkaramadığını belirten Savaşhan’a daha sonra şans eseri olay yerinden geçmekte olan bir itfaiye eri yardım etti. Önce kontrol eden sonrasında gelen sağlık ekibinin ambulansından verilen levye ile ilk müdahaleyi gerçekleştirerek mekanizmanın daha fazla elini bastırmasını önleyen itfaiye eri daha sonra levye ile hazne kapağını yukarı kaldırarak Savaşhan’ın sol elini sıkıştığı yerden çıkarmayı bildi.

Genç kadın, acıyan elini hazneden kurtarırken orada kalan 50 TL’sini de bırakmak istemedi. İtfaiye eri acele etmesi için “Bırak parayı bırak alma” dese de Savaşhan “Alayım ya ne geldiyse bunun yüzünden başıma geldi” diyerek parasını ATM’den aldı. 112 Acil Sağlık ekipleri tarafından ilk kontrolün yapılmasının sonrasında Edirne Sultan 1.Murat Devlet Hastanesi acil servisine sevk edilen Savaşhan’ın röntgeninin çekildiği ve elinde ezilme haricinde önemli bir hasar olmadığı belirtildi.