Cemal Enginyurt ile Yaşar Okuyan arasında EYT kavgası

Cemal Enginyurt ile Yaşar Okuyan arasında EYT kavgası
Eski Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Yaşar Okuyan ve Demokrat Parti Ordu Milletvekili Cemal Enginyurt katıldıkları bir televizyon programında EYT yüzünden kavga etti. İkili birbirlerine canlı yayında uzun süre bağırdı.

Eski Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Yaşar Okuyan ve Demokrat Parti Ordu Milletvekili Cemal Enginyurt katıldıkları televizyon programında şiddetli bir kavgaya tutuştu.

Enginyurt, EYT'lilerin son yapılan zamların ardından mağduriyetlerinin arttığını söyledi. Emeklilikte Yaşa Takılan vatandaşların hakkının yendiğine işaret eden Enginyurt, mağdur vatandaşların hayat mücadelesi verdiğine dikkatleri çekti. Yaşar Okuyan'ın itirazı ardından da ‘Bu işin katili zaten sensin' diyen Enginyurt, “Sen bu ülkede o dönemde 4447 Sayılı Yasa ile 8 Eylül 1999'da insanların geriye dönük haklarını resmen elinden aldın. Bu memlekette 5 bin gün, 10 bin gün prim ödeyen insanlar, devlet ile sözleşme yapmış olmasına rağmen emekli olamadı” ifadelerini kullandı.

Yaşar Okuyan'ın Enginyurt'a ‘Ben bakanlık yaptım, sen ne biliyorsun' demesi ardından stüdyoda tansiyon arttı.

Enginyurt, Okuyan'a ‘5 milyon EYT'liyi katlettin' dedi.

Karşılıklı bağrışmaların olduğu programda Enginyurt, ayrıca Okuyan'a “4447 sayılı yasayı 8 Eylül 1999'da çıkararak 5 milyon insanın hakkını nasıl gasp ettin” suçlamasında bulundu.