Suudilerin futbol sevdası bitmiyor! Inter'i de alıyorlar

Suudilerin futbol sevdası bitmiyor! Inter'i de alıyorlar
İngiltere'de Newcastle United'ı satın alan Suudi Arabistan Kamu Yatırım Fonu, İtalyan devi Inter'i satın almak için harekete geçti.

Geride bıraktığımız aylarda Newcastle United’ı satın alan Suudi Arabistan Kamu Yatırım Fonu, şimdi de Inter’i gözüne kestirdi. Suudi fonu bu defa Inter ile 1 milyar dolarlık satış planları gerçekleştiriyor.

International Business Times'ın aktardığına göre iki taraf anlaştı ve ve gerekli evraklar ilerleyen birkaç gün içerisinde Inter genel merkezine gidecek.

Inter, Hakimi ve Lukaku gibi yıldızlarını elden çıkartmış olmasına karşın bu sene 13 milyon Euro zarar duyurdu. 2016 senesinde yapılan anlaşma neticesinde Inter yüzde 70’e yakın hissesini Çinli Suning Holding’e satmıştı. Serie A ekipleri arasında en fazla mali zararda olduğu öne sürülen Inter, Conte ile yollarını da maddi problemler sebebiyle ayırmıştı. Bu yıl Simone Inzaghi idaresinde ilerleyen Inter, ilk yarıyı lider bitirdi.

Inter bu yatırımla beraber maddi problemlerini düzeltip, yıldız futbolcularını elde tutmak istiyor. Lukaku yaptığı açıklamada, Chelsea’de mutlu olmadığını ve Inter’e tekrar dönmek istediğini ifade etmişti.

PIF'in Ligue 1 takımlarından Marsilya'yı da satın alacağı iddia ediliyor.