Kadıköy'de hayvansevere şiddet: Samuray kılıcıyla doğrarım

Kadıköy'de hayvansevere şiddet: Samuray kılıcıyla doğrarım
İstanbul'un Kadıköy ilçesinde bir sitede yaşayan Tuğba Güner, köpeğinden rahatsız olan bir kişinin saldırısına uğradı. Güner'in iddiasına göre saldırgan kendisine "Senin kelleni keserim, seni samuray kılıcıyla doğrarım. Bir yere atarım, kimsenin ruhu duymaz" dedi.

Kadıköy’de lüks sitede ikamet eden 2 grup, sokak köpeklerinin sitede özgürce gezmeleri hususunda karşı karşıya geldi. Site sakinlerinden bir grup sitenin bahçesinde kulübe yaptırarak, sokak köpeklerine sahip çıkarken, sitede ikamet eden başka bir grup sokak köpeklerinden rahatsız olup bu duruma tepki gösterdi. Sitenin içinde, bahçesinde hem kendi köpeklerine hem de sahiplenilen sokak hayvanlarının özgürce yaşamasını talep eden site sakinleri, sitede ikamet eden karşı gruptan sokak hayvanlarına ve kendilerine yönelik tepki alınca mücadeleye girişti.

Öne sürülene göre zaman ilerledikçe lüks sitede sokak köpeği ve kendi köpeklerini besleyen grup, diğer grubun şiddetine maruz kaldı. Tuğba Güner köpeğiyle asansöre binmek istediği esnada karşıt gruptan bir kişinin şiddetine maruz kaldı. Köpeğinin boğazı sıkılan Güner, savcılığa şikayette bulundu.

"SENİ SAMURAY KILICIYLA DOĞRARIM"

Kadıköy’de lüks sitede köpek beslediği için köpeğinin boğazı sıkılarak tehdit edildiğini söyleyen Tuğba Güner, “Yaklaşık bir buçuk ay önce otopark katından köpeğimle birlikte daireme çıkarken, eşi ve çocuğunun korkmasından dolayı köpeğimi kucağıma almamı söyledi. Eşyalarımın olmasından dolayı alamayacağımı belirttim. “Köpeğini al lan “ diye ağır bir söylemde bulundu. Eşini ve çocuğunu dışarı çıkardıktan sonra tekrar üzerime yürüyerek köpeğimin boğazını sıkarak beni tartakladı. Aynı şeyi ben sana yapsam, çocuğuna yapsam ne yaparsın dediğimde, “ Senin kelleni keserim, seni samuray kılıcıyla doğrarım. Bir yere atarım, kimsenin ruhu duymaz. Aynı şeyi yap bak bakalım ne oluyor” dedi. Dava açtım hakkımı savundum ama maalesef Türkiye’de bazı kurallar kadını korumaya yönelik değil. Dava düştü ama sitemizdeki sokak köpekleri yok. Bu grup insanlar yine onları tartaklıyorlar, onlara şiddet gösteriyorlar. Bize onları beslediğimiz için şiddet gösteriyorlar. Bu sitede 400 daire var, bir grup sitenin huzurunu bozuyor ama biz yine yılmadan hakkımızı savunacağız” ifadelerini kullandı.