Küba Devrimi 63 yaşında!

Küba Devrimi 63 yaşında!
Küba, devrim zaferinin 63.yıl dönümünü dün kutladı.

Küba'da Fidel Castro ve yoldaşlarının öncülüğünde zafere ulaşan devrimin üzerinden 63 yıl geçti. 1 Ocak 1959'da özgürleşen Küba halkı 63 yıldır devrimi kutlayarak yeni yıla giriyor.

Emperyalistlerin ablukalarla ekonomisini çökertmeye çalıştıkları Küba, tüm bu girişimlere karşı inatla sosyalizmi savunup ayakta tutmak için mücadele verdi. 2021 senesinde ABD merkezli saldırılara büyük bir kararlılıkla meydan okuyan Küba halkı, devrim zaferinin 63.yıl dönümünü Kovid-19'un gölgesinde kutladı.  

Küba, devrimin 63. yılını koronavirüsün gölgesinde kutladı. Küba Devlet Başkanı Miguel Díaz-Canel, devrimin 63'üncü yılı sebebiyle yaptığı sosyal medya paylaşımında "Sonsuza kadar Fidel" etiketiyle "Kaderinin izini süren ve onu ileriye taşıyacak olan bu halk yılmıyor, paniğe kapılmıyor, daha büyük coşkusundan vazgeçmiyor" diye yazdı.

YAPTIRIMLARA RAĞMEN HALKIN ÇOĞU AŞILANDI

Küba Komünist Partisi'nin günlük yayını Prensa Latina'da "Küba'da 63 yıllık devrim ve direnişin meydan okuması" başlıklı makalede, ABD Başkanı Joe Biden yönetiminin Trump döneminde alınan 243 yaptırım kararını halen yürürlükte tuttuğu vurgulandı. Yazıda, "Biden yönetiminin Küba'ya karşı düşmanca politikaları 2021'de de ekonomiyi boğmak için sürdü, ABD'nin desteğiyle anayasal düzeni bozma girişimleri yaşandı. Küba ise nüfusunun yüzde 85'inden fazlasını koronavirüse karşı aşılamayı başardı ve Latin Amerika'da bağışıklamada kendisini ön saflara yerleştirdi. 40'tan fazla ülkeyle de dayanışma sağlamaya devam etti" ifadelerine yer verildi.