Bu tarihi bekleyin! Marketlerde fiyatlar yüzde 40 düşürülecek

Bu tarihi bekleyin! Marketlerde fiyatlar yüzde 40 düşürülecek
Döviz kurunun düşmesiyle, marketlerdeki zam fiyatlarının aşağı çekilmesini bekleyen vatandaşlara sevindiren haber geldi. TPF Genel Başkan Yardımcısı Ali Kaya, bir ay sonra market raflarından yüzde 40 fiyatların aşağı ineceğini duyurdu.

Döviz yükselirken, maliyet artışı gerekçesiyle perakende fiyatlar da artışa geçmişti. Döviz düştüğünde fiyatların da düşme beklentisi doğdu.  Dolar kurunun düşmesine rağmen fiyat etiketlerine yansımadı. Vatandaşlar şikayet artarken, önemli bir gelişme yaşandı. 

VATANDAŞLAR ŞİKAYETÇİ 

Türkiye Perakendeciler Federasyonu (TPF) Genel Başkan Yardımcısı Ali Kaya, Konya’da federasyon üyesi market zinciri sahipleri ve dernek başkanlarıyla buluştuklarını ifade etti. 

YEREL MARKETLER FİYATLARINI İNDİRDİ

Ekonomide gelişmelere yönelik değerlendirme yaptıklarını ifade eden Kaya, “Cumhurbaşkanımızın çağrısı ve rafta fiyat aralıkların geri gelmesiyle alakalı değerlendirmede yer alıyoruz. Şu an zaten yerel marketlerin birçoğu fiyat aralıkları indirdi. Fabrikaları da zorluyoruz bu hususta.” diye konuştu.

“FİYATLAR BİR AY SONRA İNER”

Kaya, şu an yüzde 30’a varan indirimler yapıldığını altını çizerek şöyle sürdü: “Bu zincirleme oluyor. Bir market düşüşe girdiğinde rekabet oluyor. Biri yağın fiyatını indirdiğinde diğeri de indirmeye başlıyor. Bu zincirleme, Türkiye’deki tüm marketler ister istemez indirmek zorunda kalıyor çünkü müşteri kaybına uğruyor. İlk fiyat aralıkları azaltan Konya oldu. Markette ürünlerin fiyatı ilk etapta yüzde 20-30 indi. Yani bir ay sonra yüzde 40 fiyat aralıkların aşağı ineceğini tahmin ediyoruz ve  iddia da ediyorum. Şu anda yüzde 30’a yakın fiyatlar indi ve inmeye devam edecek. Bir aylık zamanda kurun böyle devam etmesiyle yüzde 40 daha iner. Buna temel gıda ve temizlik dahil.”